Kauno gatvių baubas „M5 5UKA“ – ant prekystalio | Kas vyksta Kaune

Kauno gatvių baubas „M5 5UKA“ – ant prekystalio vien numerius įkainojo 1500 eurų

„Autogidas“ nuotr.

Maždaug prieš metus savininkus pakeitęs Kaune pagarsėjęs 5 serijos „BMW“ ieško naujo 340-ies arklių gainiotojo. Kaip skelbia pardavėjas ir nurodoma oficialiame Jungtinės Karalystės (JK) techninės apžiūros portale, automobilis neseniai patikrintas originalioje registracijos šalyje ir bent metus teisėtai eksploatuotinas Lietuvos keliuose su išskirtiniais valstybiniais numeriais.

„Unikali, vienetinė proga įsigyti istoriją, gatvių baubą, legendą, slyvacoiną, juodos našlės baudėją, „BMW“ kolekcininkų ir pacukų užrespektintą M55UKA“, – taip populiariame automobilių skelbimų portale pristatomas vienai Kauno rajono personai priklausęs ir pernai rankas pakeitęs „BMW“.

Reikia pastebėti, tai nėra tikras E39 M5 su 4,9 l darbinio tūrio V8 jėgaine, po kapotu talpinančia apie 400 arklių, kuriuos į galinius ratus perduoda mechaninė transmisija. Visgi auksarankiai meistrai kiek silpnesnę 4,4 l „širdelę“ taip patobulinę, kad dulkėse galimai liktų ir originalus M5, o šio bolido atletiškumas ne kartą užfiksuotas policijos vaizdo įrašuose.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ nurodė pardavėjas, su valstybiniais numeriais „M5 5UKA“ automobilį eksploatuoti Lietuvoje legalu, mat jam JK neseniai atlikta techninė apžiūra (MOT). Viešai prieinami duomenys rodo, kad „BMW“ testuotas šių metų spalio 15 d., MOT galioja iki 2023 m. spalio 14 d.

1998 m. nuo konvejerio nuriedėjęs automobilis, kaip dera ypatingam 5 serijos „BMW“, įkainotas 5555 eurais – praktiškai identiška kaina, kokią prieš šešerius metus televizijoje įvardijo ankstesnis savininkas. Perkant transporto priemonę be angliškų valstybinių numerių, kaip nurodoma pirmadienį įkeltame skelbime, jo kaina nukristų 1500 eurų.

Kita vertus, kaip tik kiek nepadorūs numeriai šiam „BMW“ suteikia nelabosios ikonos statusą ir iš dalies kuria pardavėjo reklamuojamą patrauklumą: „Galiu garantuoti, kad su šiuo automobiliu pavyks susirasti draugų, fotosesijų kvietimų (ne vien iš policijos dėl trikojo), kvietimų į renginius, gal net ir laimėti išmetimo konkursą, nes dirba užgręžus garsiau už griaustinį.

Jei pritrūktų duonai ar ant benzo, laisvai galėsi kažką reklamuot ar vežt vestuves, ar išnuomot, daryti reklamas. <…> Žinau, kad likus keletui minučių iki parduotuvės uždarymo sulakstyti alaus tikrai arklių užteks ir spėsi.“

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad aptariamas 5 serijos „BMW“ pagarsėjo 2016 metais, kai Kauno centre pareigūnų nurodymams sustoti nepaklusęs vairuotojas spruko link savo namų. Tuomet prie savininko būsto rastas automobilis nutemptas į policijos saugomų automobilių aikštelę.

Antras istorijos skyrius buvo parašytas pernai rugsėjį. Neveronyse skaitytojai nufilmavo, kaip tas pats automobilis skuodžia nuo nežymėto policijos „Audi A6“ ekipažo. Nors tą dieną kelių ereliui pasprukti pavyko, praėjus parai pareigūnai „lenktynininką“ pričiupo ir išrašė šūsnį protokolų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA