Šokiruojantis mokytojos išpuolis Kauno gimnazijoje: pieštuku subadė pradinukų rankas | Kas vyksta Kaune

Šokiruojantis mokytojos išpuolis Kauno gimnazijoje: pieštuku subadė pradinukų rankas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Praeitą savaitę į „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi moteris, kurios teigimu Romainiuose esančioje Veršvų gimnazijoje įvyko šokiruojantis incidentas. Mokytoja, smailiu pieštuku, subadė beveik visus klasėje buvusius mokinius. Mokyklos direktorius informavo, jog mokytoja po įvykio buvo nušalinta nuo pareigų.

„Kas vyksta Kauno Veršvų gimnazijos Romainių pradinėje. Girdėjome, jog muzikos mokytoja subadė vienos klasės vaikams rankas. Įdomu kokia situacija ten iš tikrųjų įvyko?“, – pranešė anonime norėjusi išlikti moteris.

Anot skaitytojos, mokykloje mokosi jos artimieji. Jos žiniomis, mokytoja vaikus subadė smailiu pieštuku, o iš visos klasės tik dviem vaikams pavyko išsisukti nuo mokytojos bausmės.

Susisiekus su Kauno Veršvų gimnazijos direktoriumi Žilvinu Damijonaičiu, šis patvirtino, jog incidentas mokykloje buvo užfiksuotas ir jog mokytoja buvo atleista iš pareigų savo noru.

„Galime patvirtinti, kad gimnazijoje jūsų minimas incidentas užfiksuotas. Apie galimą mokytojos smurtą prieš vaikus informacija tiriama, apie įvykį informuotos vaiko teisės ir policija“, – teigė mokyklos direktorius.

Jis informavo, kad mokytojos išpuolis įvyko 2022 m. spalio 6 d. muzikos pamokoje, kurioje dalyvavo aštuoniolika 4e klasės mokinių. Direktoriaus teigimu mokinių sužeidimai buvo nežymūs, todėl greitoji pagalba nebuvo kviesta.

Konfliktas tarp mokinių ir mokytojos kilo po to, kad mokiniai nesilaikė elgesio taisyklių ir buvo itin nedrausmingi.

„Mokiniai nesilaikė mokinio elgesio taisyklių, pamokos metu buvo nedrausmingi. Mokytojai nepavyko pedagoginėmis priemonėmis sudrausminti mokinių, nesuvaldė savo emocijų ir ėmėsi neapgalvotų veiksmų“, – situaciją paaiškino Ž. Damijonaitis.

Mokytoja nuo 2022 m. spalio 7 d. nušalinta nuo darbo. Nuo 2022 m. spalio 10 d. atleista savo noru (darbuotojo iniciatyva).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA