Istorinis šansas: „Žalgiris“ pateikė paraišką organizuoti Eurolygos finalo ketverto varžybas | Kas vyksta Kaune

Istorinis šansas: „Žalgiris“ pateikė paraišką organizuoti Eurolygos finalo ketverto varžybas P. Motiejūnas apie didesnį „Žalgirio“ biudžetą ir ambicingus tikslus

delfi.lt / Aurimas Kuckailis 2022/10/04 13:06

Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas antradienį pristatė 2022–2023 m. sezono biudžetą, kuris bus 1,3 mln. euro didesnis nei praėjusį sezoną.

P. Motiejūnas atskleidė, kad šį sezoną „Žalgirio“ biudžetas bus didesnis – 11,3 mln. eurų. Iš savivaldybės laukiama 2 mln., iš reklamos partnerių – 3,8 mln., iš Eurolygos transliacijų – 1,5 mln. ir iš bilietų – 4 mln. eurų.

Anot klubo direktoriaus, treneriams ir žaidėjams išlaidos tokios pačios kaip ir pernai – 7,2 mln. Tiesa, kylant kainoms, P. Motiejūnas akcentavo, kad ir komandos išlaikymo kaštai didėja.

Iš praėjusio sezono dar yra likęs 500 tūkst. eurų deficitas, į kurį dar neįtrauktas vykstantis teisminis procesas su buvusiu „Žalgirio“ treneriu Martinu Schilleriu.

„Manau, kad „COVID-19“ situacija buvo gerai suvaldyta, tačiau komandos išlaikymas mums per daug kainavo. Paskola padeda mums suvaldyti piniginį srautą ir manau, kad mes neigiamą minusą per metus išsispręsime“, – sakė P. Motiejūnas.

Jis pasidžiaugė, kad jau šįmet klubas pardavė 4800 abonementų į rungtynes ir surinko 2 mln. eurų. Taip pat paleisti į prekybą bilietai į visas rungtynes.

„Kalbant apie tikslus Lietuvoje – „Žalgiris“ neabejotinai nori laimėti „Betsafe-LKL“ čempionatą ir Karaliaus Mindaugo taurę, o Eurolygoje siekis yra laimėti kiekvienas rungtynes. Tai kas buvo pernai, netenkina. Paskutinė vieta – ne ta, kurioje mes įpratę būti. Norime būti konkurencingi, eisime kautis dėl kiekvienos pergalės“, – kalbėjo Kauno klubo vadovas.

Dar vienas įdomus akcentas – „Žalgiris“ pateikė paraišką organizuoti 2022-2023 metų sezono Eurolygos finalo ketverto varžybas.

„Mums tai svarbu. Apie 10 tūkst. žiūrovų atvyktų į Kauną, Kauno rajoną, viešbučiai būtų užimti net ir Vilniuje. Žmonės gyventų mažiausiai 4 dienas ir išleistų Lietuvoje mažiausiai 3,7 mln. eurų. Į valstybės biudžetą ateitų 1,1 mln. eurų. Naudos kaip klubas neturime nei finansinės, nei žaidybinės, bet mūsų noras – gauti didžiausią klubinio krepšinio renginį“, – pasakojo P. Motiejūnas.

Tiesa, susiduriama su finansinėmis problemomis, nes įsipareigojimus ir pažadus tektų vykdyti, o kol kas prisidėti prie šio renginio sutikimą davė tik Kauno savivaldybė.

„Prašysime valstybės dar kartą, nes tai – istorinis šansas. Sumos nėra didelės, o finansiškai tas renginys šaliai ir miestams bus reikšmingas. Aišku niekas negarantuoja, kad mes gausime organizuoti finalo ketverto varžybas, bet atrodytume rimčiau“, – pridūrė klubo direktorius.

Jis teigė, kad kol kas neaišku, kas bus konkurentai, o Eurolyga turėtų sprendimą priimti per artimiausias kelias savaites.

P. Motiejūno nuomone, treniruotės vyksta puikiai, yra daug tikėjimo gera ateitimi: „Kita energija, jaunesni žaidėjai, kitas užsivedimas. Aišku, kitų Eurolygos klubų pajėgumai išaugę, nes atėjo daug žaidėjų su patirtimi, klubai į juos nemažai investavo. Susiformavo labai stiprios komandos, tad į aštuntuką patekti bus daug sunkiau.“

Jis taip pat teigė, kad dialogas tarp Eurolygos ir FIBA dar neprasidėjo, o apie žaidėjų išleidimą į FIBA atrankos langus kol kas negali būti svarstoma. „Jei išleidimas kenks klubui, tikrai neketiname išleisti. Faktas – rūpinsimės žaidėjų sveikata, mums reikia rodyti rezultatus kaip klubui. Mes rūpinamės savo produktu kaip Eurolygos klubas“, – kalbėjo jis.

2022–2023 metų sezoną žalgiriečiai pasitiko atsinaujinę – prie ekipos prisijungė net dešimt naujokų. Tarp jų – Lietuvos rinktinės žaidėjai Ignas Brazdeikis ir Arnas Butkevičius.

Legionierių tarpe yra pernai Eurolygoje debiutavęs atakų organizatorius amerikietis Keenanas Evansas, aukštaūgis iš JAV Kevarriusas Hayesas, buvęs „Barcelona“ puolėjas Rolandas Šmitas bei „Žalgiryje“ likęs amerikietis Tyleris Cavanaugh.

Komandos kapitono raištį iš karjerą baigusio Pauliaus Jankūno perėmė Edgaras Ulanovas.

„Betsafe-LKL“ čempionate žalgiriečiai startavo trimis pergalėmis iš eilės, o Eurolygos 2022-2023 metų sezoną K. Maksvyčio auklėtiniai atidarys ketvirtadienį – Tel Avive susigrums su vietos „Maccabi“.

Vėliau Kauno komanda spalio 14 dieną Pirėjuje susigrums su „Olympiakos“, o pirmąsias Eurolygos sezono rungtynes namie žais spalio 18 dieną su Bolonijos „Virtus“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA