Rusijos piliečiai į Lietuvą bus įleidžiami su specialiais dokumentais | Kas vyksta Kaune

Rusijos piliečiai į Lietuvą bus įleidžiami su specialiais dokumentais

Panemunės pasienio kontrolės punktas / DELFI nuotr.

Vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės vadovaujamas Nepaprastosios padėties valdymo koordinavimo komitetas apsvarstęs galimas Rusijoje paskelbtos mobilizacijos pasekmes bei pastarųjų dienų migracijos iš Rusijos tendencijas, nusprendė patikslinti valstybės sienos kirtimo tvarką.

Kaip nurodoma ketvirtadienio vakarą išplatintame Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pranešime, ir toliau į Lietuvą nebus įleidžiami Vyriausybės nustatytų kriterijų neatitinkantys asmenys, išskyrus lietuvių kilmę patvirtinantį dokumentą ar teisę atkurti Lietuvos Respublikos pilietybės pažymėjimą turinčius asmenis bei nelydimus nepilnamečius.

Išimtys bus taikomos ir tais atvejais, jeigu iš Užsienio reikalų ministerijos bus gauta išankstinė informacija, kad yra poreikis įleisti Rusijos piliečius humanitariniais pagrindais.

VRM skaičiavimu, nuo rugsėjo 19 d. kai Lietuva kartu su Latvija, Estija ir Lenkija priėmė regioninį sprendimą sugriežtinti individualią Rusijos piliečių patikrą, bendras vykstančiųjų Rusijos piliečių srautas sumažėjo apie 45 proc.

Per 10 dienų į Lietuvą neįleisti 273 asmenys. Nuo rugsėjo 30 d. Suomija taip pat taikys atvykimo ribojimus Rusijos Federacijos piliečiams.

Lietuva laikosi nuostatos, kad Rusijoje paskelbta mobilizacija nėra automatinis pagrindas įleisti šios šalies pilietį į Lietuvą. Kiekvienas atvejis sprendžiamas individualiai, įvertinant visą informaciją ir galimas grėsmes Lietuvos nacionaliniam saugumui.

Nors, anot VRM, grėsmės lygis Lietuvai dėl Rusijoje paskelbtos mobilizacijos nepakito, atsižvelgus į neprognozuojamus Kremliaus veiksmus Nepaprastosios padėties valdymo koordinavimo komitetas taip pat aptarė strateginių objektų bei infrastruktūros apsaugos stiprinimo priemones.

Nepaprastosios padėties valdymo koordinavimo komitete dalyvauja VRM, KAM , URM, SAM, SADM, Vyriausybės kanceliarijos, saugumo ir teisėsaugos tarnybų atstovai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA