A. Bilotaitė su Kauno regiono merais aptars civilinę saugą | Kas vyksta Kaune

A. Bilotaitė su Kauno regiono merais aptars civilinę saugą

BNS 2022/09/23 09:37
Agnė Bilotaitė / DELFI nuotr.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė penktadienį Raseiniuose su Kauno regiono merais aptars civilinės saugos, krizių valdymo, regionų plėtros klausimus.

Pasak ministerijos, darbo vizito metu ministrė susitiks su Raseinių, Birštono, Prienų, Kaišiadorių, Kėdainių, Jurbarko, Kelmės, Jonavos, Radviliškio, Tauragės, Kauno miesto ir Kauno rajono merais ir su regiono rajonų Policijos komisariatų bei Priešgaisrinės saugos ir gelbėjimo tarnybų atstovais.

Merams bus pristatytos valstybės tarnybos, policijos bei priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pertvarkos, atsakoma į savivaldybėms ir pareigūnams kylančius klausimus.

Taip pat bus aptartas savivaldybių vaidmuo krizių valdyme, civilinės saugos stiprinime, savivaldos bendradarbiavimas naujoje policijos veiklos kryptyje, pristatoma planuojama Valstybės tarnybos pertvarka, aptarta Vyriausybės patvirtinta 2022-2030 metų Regionų plėtros programa.

Ministrė Raseiniuose priedangai tinkamo pastato ženklu pažymės prezidento Jono Žemaičio gimnaziją.

„Savivaldybių vaidmuo ir indėlis sprendžiant gyvybiškai svarbius valstybei klausimus, vykdant sistemines pertvarkas, valdant krizes yra kertinis ir neįkainojamas (…). Todėl siekdami sustiprinti civilinę saugą, valstybės tarnybą, ugniagesių ir policijos pajėgas, skiriame daug dėmesio gyviems susitikimams su vietos valdžios ir regioninių tarnybų atstovais“, – pranešime cituojama ministrė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA