Kauno mero laukia liudytojo apklausa | Kas vyksta Kaune

Kauno mero laukia liudytojo apklausa

Visvaldas Matijošaitis / R. Tenio nuotr.

Kauno merą „ant kilimėlio“ kviečia Seimo Antikorupcijos komisija. Neseniai paskelbtoje laikinosios tyrimo grupės darbotvarkėje nurodoma, kad šį trečiadienį Visvaldas Matijošaitis ir buvęs savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas laukiami sostinėje kaip liudytojai.

Kaip skelbiama rugsėjo 13 d. paskutinįkart atnaujintoje Seimo Antikorupcijos komisijos laikinosios tyrimo grupės darbotvarkėje, rugsėjo 21 d. į komisijos klausimus turėtų atsakyti tiek Kauno meras V. Matijošaitis, tiek kovą iš pareigų atleistas V. Šiliauskas.

Pusvalandį truksianti pastarojo liudytojo apklausa numatyta lygiai vidurdienį, o merui klausimus užduoti tikimasi iškart po V. Šiliausko. Išvadą paskirta rengti komisijos nariui konservatoriui Andriui Vyšniauskui, jam talkins komisijos patarėja Laima Ragauskienė.

Ne visiškai aišku, ar V. Matijošaitis apklausoje dalyvaus – šią akimirką galima matyti tik rugsėjo 19-osios mero darbotvarkę.

Primename, kad parlamentarai tyrimą dėl galimos korupcijos Kauno savivaldybėje pradėjo kovą, tačiau per vasarą Seimo nariai menkai pasistūmėjo. A. Vyšniauskas žiniasklaidai prieš mėnesį aiškino, jog pauzę lėmė informacija, kurios laukiama iš Specialiųjų tyrimų tarnybos.

Tuo metu Generalinė prokuratūra tęsia ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo. Įtariamieji jame tie patys, tačiau, anot prokuratūros atstovės Elenos Martinonienės, „ženkliai padaugėjo tiriamų aplinkybių“.

V. Šiliauskas sulaikytas įtarus, kad iš bendrovės „Autokausta“ vadovo Juozo Kriaučiūno galimai paėmė 140 tūkst. eurų kyšį už palankius sprendimus sudarant bei vykdant statybų ir rangos darbų sutartis. Po beveik du mėnesius trukusio sulaikymo į laisvę V. Šiliauskas buvo paleistas už 10 tūkst. eurų užstatą, jam skirta intensyvi priežiūra.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA