Trenerė D. Raižytė kviečia kaunietes į nemokamus užsiėmimus: vienam pažadui neatsispirs nė viena | Kas vyksta Kaune

Trenerė D. Raižytė kviečia kaunietes į nemokamus užsiėmimus: vienam pažadui neatsispirs nė viena

Treniruotės ant mini batutų / Asmeninio albumo nuotr.

Analogų Lietuvoje neturintis fizinio aktyvumo skatinimo projektas kviečia kaunietes į rutiną įtraukti sportą taip, kad užbaigtų dieną su gera nuotaika. „Geros nuotaikos SFA“ skatina moteris rinktis sveikatinamąjį fizinį aktyvumą (SFA) kaip pirmąjį laisvalaikio leidimo būdą ir siekia parodyti, kad judėjimas – gera emocinė savijauta. Nemokamos treniruotės vyksta Draugystės g. 15K rytais, dieną ir vakarais – tereikia pasirinkti tinkamiausią laiką.

„Galima vilioti moteris pažadais pagerinti sveikatą, susirasti naujų draugių, sutaupyti pinigų lankant treniruotes nemokamai, tačiau niekas jų taip nemotyvuoja skirti laiko fiziniam aktyvumui, kaip pažadas, kad jau po mėnesio tilps į dydžiu mažesnę suknelę“ׅ, – šypsosi minibatutų sporto entuziastė, trenerė Donata Raižytė.

Ir iš tiesų pažadų išsipildymo daugeliui ilgai laukti netrunka. Giliausius vidinius raumenis išjudinančių pratimų rezultatas – per pirmąsias užsiėmimų savaites sustangrėjęs ir vizualiai patraukliau atrodantis kūnas, sumažėję įvairūs negalavimai, pradedant nugaros skausmais ir baigiant šlapimo nelaikymo problemomis.

Kaunietė D. Raižytė minibatutų virusu užsikrėtė prieš beveik penkerius metus. Profesionali sportininkė, buvusi Lietuvos jaunimo dziudo rinktinės narė, išbandžiusi tada dar mažai kam matytą treniruočių įrankį, netruko suprasti, kiek daug galimybių jis turi.

Padedama aktyvių mamų iš nevyriausybinės organizacijos „Versli mama“, dabar ji minibatutų žinią skleidžia net dešimtyje savivaldybių, pradedant Kaunu, Vilniumi, Klaipėda, ir baigiant atokiau esančiais Veiveriais, Zarasais, Visaginu.

Treniruotės ant mini batutų / Asmeninio albumo nuotr.

Pasak D. Raižytės, pirmiausia gera matyti, kaip į treniruotes užsirašiusios moterys ima rasti laiko sau. „Vyrams įprasta vakare su draugais išeiti atsipūsti po dienos darbų į sporto salę. Tuo tarpu moterys dažniausiai lieka namie su televizoriumi, socialiniais tinklais ir šaldytuvu, kurie nepadeda nei kokybiškai pailsėti, nei geriau jaustis“, – pastebi trenerė.

Minibatutų treniruočių metu atliekami apšilimo, tempimo, jėgos, širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą aktyvinantys, atsipalaiduoti padedantys pratimai. Jie visi daromi ant tampraus minibatuto pagrindo – tai priverčia susikaupti ir stengtis išlaikyti pusiausvyrą, o neaukšti šuoliukai primena vaikystę, tad nori nenori veide nušvinta šypsena. „Po treniruotės moterys išsiskirsto iš tiesų laimingos“, – sako pašnekovė.

Šiuo metu Kaune kaip tik renkamos naujos moterų, norinčių iki Naujųjų Metų pasipuošti dydžiu mažesne suknele, grupes. Ruduo – pats laikas pradėti siekti šio tikslo, juolab kad gamtos gėrybių gausus metas suteikia puikią progą patobulinti ir kai kuriuos mitybos įpročius.

Treniruotės vyksta Draugystės g. 15K rytais, dieną ir vakarais – tereikia pasirinkti tinkamiausią laiką. Visi užsiėmimai moterims yra nemokami, nes juos finansuoja Sporto rėmimo fondas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA