Neseniai į laisvę paleistas „Kamuolinių“ gaujos vadeiva įdarbintas Lietuvos futbolo mėgėjų asociacijoje | Kas vyksta Kaune

Neseniai į laisvę paleistas „Kamuolinių“ gaujos vadeiva įdarbintas Lietuvos futbolo mėgėjų asociacijoje papildyta

BNS 2022/09/01 10:36
Giedrius Janonis / DELFI nuotr.

„Kamuolinių“ gaujos vadeiva Giedrius Janonis įdarbintas Lietuvos futbolo mėgėjų asociacijoje, jis eina projektų vadovo pareigas, skelbia 15min.lt.

„Konkrečiai negaliu pasakyti, nes nesu direktorius, bet jis turėtų užsiimti komandų paieška, tvarkaraščių sudarymu, rungtynių organizacija, rėmėjų paieška. Visi einamieji miesto pirmenybių organizaciniai klausimai“, – naujienų portalui sakė Nacionalinės futbolo mėgėjų lygos atstovas Karolis Dieninis.

Lietuvos futbolo mėgėjų asociacija rengia varžybas Kaune, šio miesto komandoms organizuojamos pirmenybės vasarą ir žiemą, pavyzdžiui, šiuo metu vyksta vasaros „7 prieš 7“ baigiamosios kovos.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) atsakydama į pasirodžiusią informaciją ketvirtadienį išplatintame pranešime teigia, jog nepritaria teistų asmenų įdarbinimui Lietuvos futbolo bendruomenei priklausančiose asociacijose.

„LFF vadovai nepritaria Lietuvos futbolo bendruomenei priklausančių asociacijų, lygų bei klubų vadovų sprendimams įdarbinti pareigose, susijusiose su vadovavimu futbolo bendruomenės kasdienės veiklai, asmenis, kurie yra teisti už sunkius ar labai sunkius nusikaltimus“, – nurodoma pranešime.

Anot federacijos, Lietuvos mėgėjų futbolo asociacija yra Kauno apskrities futbolo federacijos narys, o jis – LFF narys, todėl mėgėjų futbolo asociacija privalo laikytis UEFA, FIFA ir LFF įstatų reikalavimų.

Buvo suimtas

Vis dėlto federacija pabrėžia, jog pati su G. Janoniu tiesiogiai susijusi nėra.

„LFF administracija nėra sudariusi jokios darbo sutarties su žiniasklaidoje minimu asmeniu. Šį asmenį įdarbinusi Lietuvos futbolo mėgėjų asociacija yra atskiras juridinis asmuo, kuris savo veiklą vykdo savarankiškai ir sprendimus priima vadovaujantis įstatymais bei kitais teisės aktais“, – nurodoma pranešime.

Iki šios vasaros G. Janonis kelerius metus buvo laikomas suimtas, tačiau Kauno apygardos teismas liepą suėmimą jam pakeitė 30 tūkst. užstatu ir skyrė jam intensyvią priežiūrą pusmečiui bei dokumentų paėmimą. Užstatai skirti ir kitiems kaltinamiesiems – Deividui Čereškai ir Genadijui Borisovui.

„Teismas atsižvelgė į tai, kad Giedrius Janonis saistomas socialiniais ir šeiminiais ryšiais (turi nuolatinę gyvenamąją vietą, yra vedęs, yra asmenų, kuriais privalo rūpintis, iki suėmimo dirbo), jam reikalinga periodinė medikų priežiūra, Lietuvos futbolo mėgėjų asociacijos (LFMA) charakterizuojamas teigiamai, yra galimybė kaltinamąjį priimti LFMA projektų vadovo pareigoms“, – skelbiama nutartyje, kurią cituoja 15min.lt.

Kauno apygardos teismo nagrinėjamą baudžiamąją bylą sudaro 424 tomai, surinkti ikiteisminio tyrimo duomenys apie 1999 – 2018 metais galimai padarytus „kamuolinių“ nusikaltimus, iš viso – 51 veiką.

Šio susivienijimo nariai kaltinami ginkluoto nusikalstamo susivienijimo organizavimu ir vadovavimu jam, nužudymu, pasikėsinimu nužudyti, mažiausiai septynių asmenų sveikatos sutrikdymu, neteisėtu laisvės atėmimu, turto prievartavimu ir kitais labai sunkiais ir sunkiais nusikaltimais, kurie pasižymėjo ypatingu žiaurumu ir fizinio smurto panaudojimu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA