Kauno planuose – apšvietimo išjungimas parkuose | Kas vyksta Kaune

Kauno planuose – apšvietimo išjungimas parkuose

Asociatyvi / Skaitytojų nuotr.

Elektros kainoms kylant, Kauno miestas taip pat galvoja apie naujus būdus sutaupyti. Daug prisidėjo jau anksčiau atnaujintas gatvių apšvietimas, tačiau neatmetama galimybės, jog teks naktimis išjungti apšvietimą ir parkuose, jog būtų sutaupyta daugiau lėšų.

Situaciją apie elektros taupymą komentuoja Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.

„Iš tiesų per pastaruosius metus atlikome tam tikrus namų darbus. Per penkerius metus į LED pakeisti visi šviestuvai miesto gatvėse. LED šviestuvai leidžia taupyti apie 60 proc. elektros energijos lyginant su senaisiais Natrio. Nauja gatvių apšvietimo sistema taip pat leidžia pritemdyti apšvietimą miesto gatvėse nuo 22 val. iki 4 val. ryte. Vairuotojo akims beveik nepastebimas apšviestumo pokytis leidžia taupyti dar apie 50 proc. elektros energijos kas valandą“, – teigia jis.

„Šiuo metu, pasinaudojant APVA skirta parama, sparčiai plėtojamas saulės elektrinių tinklas ant miestui priklausančių viešųjų statinių – mokyklų bei kitų viešųjų įstaigų, kurių bendra instaliuota galia bus 5198 kWh.

Pagamintą elektros energiją naudos pačios švietimo įstaigos. Švietimo įstaigose taip pat diegiamos išmaniosios šilumos valdymo sistemos, leidžiančios pagal poreikį reguliuoti naudojamos šilumos kiekį, savaitgaliais bei moksleivių atostogų metu.

Šiuo metu kaip tik svarstome dėl apšvietimo išjungimo nakties metu miesto parkuose, taip taupant vis brangstančią elektrą. Taip pat planuojama optimizuoti visuomeninių ir kitos paskirties pastatų fasadų apšvietimą“, – komentavo P. Keras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA