Džiaugsmingos nuotaikos Kauno rajone: pasveikino 700-ąjį šių metų kūdikį | Kas vyksta Kaune

Džiaugsmingos nuotaikos Kauno rajone: pasveikino 700-ąjį šių metų kūdikį

700-asis Kauno rajono kūdikis / KRS nuotr.

Garliavos apylinkių seniūnijoje gyvenančių Ingos ir Aurelijaus Beleckų šeimoje liepos 13-ąją gimusi Elena, atnešusi daug džiaugsmo tėveliams ir sesei Augustei, netikėtai sulaukė išskirtinio dėmesio, tapusi 700-uoju Kauno rajono kūdikiu šiais metais.

„Žinia labai maloniai nustebino, nes tikimybė tapti jubiliejiniu nėra didelė“, – džiaugėsi tėtis Aurelijus, apie šią tradiciją sužinojęs iš pažįstamų, kurių naujagimis irgi tapo jubiliejiniu Kauno rajono kūdikiu.

Elena – antroji Beleckų šeimos dukra. Vyresnėlė Augustė rudenį eis į pirmą klasę. Anot tėvelių, Augustė labai gerai sutiko žinią apie seserį. Labai laukė jos, o gimus – džiaugiasi ir padeda prižiūrėti.

Rinkdama vardą mažylei Beleckų šeima norėjo paprastumo. Elenos vardą mažajai sugalvojo mama Inga, rašoma Kauno rajono pranešime žiniasklaidai.

„Nebuvo didelių svarstymų, tiesiog norėjome, kad nebūtų ilgas ar įmantrus. Išrinkome tradicišką, bet kartu ir tarptautiškumo turintį vardą, kurį ir užsieniečiams būtų nesudėtinga ištarti ar parašyti“, – pasakojo tėtis.

Inga ir Aurelijus susituokė prieš 7 metus. 2014 m. pora atsikraustė gyventi į Garliavos apylinkėse įsikūrusį Ireniškių kaimą. Garliavoje gimęs ir užaugęs Aurelijus šiuo metu vadovauja įmonei „Elinta Robotics“. Iš Kauno kilusi Inga gimtajame mieste dirba odontologe.

Raudondvario pilyje Beleckų šeimyną pasveikino Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas ir Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Skirmantė Subačienė. Jie Elenos tėvams įteikė Kūdikio knygą, kurioje jie galės fiksuoti svarbiausias dukrelės gyvenimo akimirkas, ir tradiciškai dovanojamą kūdikio kraitelį.

„Matosi, kad kraitelis ir kokybiškas, ir gausus. Viskas, kas jame yra – reikalinga. Apie kraitelį buvome girdėję, nes daug pažįstamų pastaruoju metu susilaukė naujagimių. Buvo tokių daiktų, kurių iš anksto nepirkome, nes žinojome, kad greičiausiai bus kraitelyje“, – teigė tėveliai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA