Į Kauną sugrįžta Aludarių diena – scenoje M. Mikutavičius, DJ Jovani, „Sisters on Wire“ | Kas vyksta Kaune

Į Kauną sugrįžta Aludarių diena – scenoje M. Mikutavičius, DJ Jovani, „Sisters on Wire“

Aludarių diena / I. Gaižausko nuotr.

Šį penktadienį miestiečius bei miesto svečius susiburti kvies jau tradicija tapusi, penktuosius metus „Volfas Engelman“ organizuojama Aludarių diena. Šiemet gamintojas kviečia linksmintis atgimstančio aludarystės kvartalo širdyje, o greta edukacinių ir gastronominių pramogų svečių lauks ir ryškiausių šalies atlikėjų pasirodymai. Į sceną žengs Marijonas Mikutavičius, DJ Jovani bei „Sisters on Wire“, o renginį ves šmaikštusis Mindaugas Stasiulis.

„Šiemet Aludarių diena bus ypatinga. Visų pirma, dalyvių skaičiumi. Pastebime, jog kasmet renginys išauga dvigubai, tad šiais metais planuojame suburti per 10 tūkst. svečių. Antra, kviesime susitikti naujoje vietoje, greta visai neseniai atrestauruoto, dar 1929 metais Grigorijaus Volfo vadovaujamu laikotarpiu bravoro darbuotojams statyto namelio, kuriame šiandien veikia mūsų firminė parduotuvė. Tikimės, kad atgimstančio aludarių kvartalo širdyje galėsime sukurti dar daugiau jaukumo bei linksmybių šventės dalyviams“, – sakė „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas.

Kauniečių bei miesto svečių pamėgtas Aludarių dienos renginys gimė siekiant puoselėti aludarystės tradicijas ir edukuoti apie turtingą šio amato istoriją.

„Volfas Engelman“ generalinis direktorius ir alaus somelje M. Horbačauskas teigia pastebintis, jog alaus vartojimo kultūra kinta: žmonės tampa smalsesni, nori sužinoti savo mėgstamo gėrimo kelią nuo apynio iki bokalo.

„Skatiname kultūringą vartojimą ir norime supažindinti vartotoją su turtinga aludarystės istorija. Ilgą laiką buvo įsivaizduojama, kad egzistuoja tik dvi alaus rūšys: šviesus ir tamsus, o iš tiesų pasaulyje jų yra apie 250. Mūsų vedamų ekskursijų metu žmonės nustemba: jie supranta, kiek daug nežinojo ir kokiais gajais stereotipais prieš tai vadovavosi“, – pasakoja M. Horbačauskas.

Aludarių diena / I. Gaižausko nuotr.

Nauji skoniai ir kiti gastronominiai atradimai

Apsilankiusiųjų „Volfas Engelman“ organizuojamoje Aludarių dienos šventėje lauks tikra gastronominė kelionė. Šv. Arnoldo vardadieniui ir jo globojamiems aludariams paminėti skirtame festivalyje talentingi šio amato meistrai statinėse subrandino keturis naujų rūšių gėrimus, o juos derinti lankytojai galės su bravoro teritorijoje įsikursiančiuose maisto vagonėliuose gaminamais užkandžiais bei patiekalais.

„Bravore Aludarių dienai pradedame ruoštis vos pasibaigus ankstesnei, nes žinome, kad kasmet lankytojai iš mūsų tikisi įdomių ir gardžių naujienų. Šiemet apsilankiusiųjų lauks ir lengvų, ir maloniai karčių, ir seniai primirštų skonių“, – sakė „Volfas Engelman“ aludaris Giedrius Valančius.

Išlaikant tradiciją, renginio dieną nuo Kauno Rotušės iki pat daryklos bus vežama statinė, pranešanti miestiečiams apie šventės pradžią.

Ryškiausios muzikos žvaigždės

Į bravoro teritoriją atvykusių lankytojų nuotaiką užkurti žada vieni ryškiausių atlikėjų Lietuvoje. Susitikti Aludarių dienos šventėje Kaune gerbėjus kvietė žymus šalies atlikėjas Jonas Nainys, kartu primindamas, kad būtina mėgautis kiekviena sparčiai bėgančios vasaros akimirka.

„Nesvarbu, ar lietus lyja, ar kažkas neatvažiavo, visa tai yra smulkmena palyginus su tuo, ką gali patirti būdamas su artimais draugais. Galų gale, laikas bėga, metai keičiasi, ir tokių akimirkų kažkada tiesiog nebesulauksi. Svarbu suprasti dabarties dovaną ir tai, kad ši akimirka daugiau nepasikartos, tačiau prisiminimai apie ją išliks“, – sako J. Nainys.

Aludarių diena / I. Gaižausko nuotr.

Atlikėjui DJ Jovani antrino ir Aludarių dienos metu scenoje koncertuosiantis vienas garsiausių šalies dainininkų M. Mikutavičius.

„Nė viena vasara nepasieina be minčių, kad dabar tai jau kažką ypatingo nuveiksi. Bet paprastai ji prarauna taip greitai, kad nieko ypatingo taip ir nespėji, tad nepraleiskite gražiausių vasaros akimirkų ir liepos 22-ąją dieną susitikime bene laukiamiausiame festivalyje“, – sakė M. Mikutavičius.

Liepos 22 dieną vyksiančiame Aludarių dienos renginyje, kurį kauniečiams ir miesto svečiams tradiciškai dovanoja „Volfas Engelman“, šventės vedėjo vaidmenį jau ketvirtąjį kartą užims geros nuotaikos ir puikaus humoro nestokojantis M. Stasiulis. Greta M. Mikutavičiaus bei DJ Jovani scenoje pasirodys ir populiari šalies grupė „Sisters on Wire“.

Aludarių dienos renginys – nemokamas. Renginį planuojama pradėti liepos 22 d., penktadienį, 17 val., adresu M. K. Čiurlionio g. 5, Kaunas.

Renginio naujienas galima sekti ČIA.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA