Poilsiui paįvairinti – nakvynės miško viešbučiuose netoli Kauno | Kas vyksta Kaune

Poilsiui paįvairinti – nakvynės miško viešbučiuose netoli Kauno

Miško viešbučiai./ Organizatorių nuotr.

Vasarai įsibėgėjus siūloma išbandyti poilsį gamtos apsuptyje ir pernakvoti miško viešbučiuose. Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ skelbia atnaujintą Glampingų (miško viešbučių) žemėlapį, kuriame – nameliai medžiuose, ant vandens, po atviru dangumi ar miško tankmėje ne tik poilsiui, bet ir darbui. Iš viso – net 39 vietos. 

Žvilgtelkime, kas arčiausiai Kauno.

Miško viešbutis./„Atokampis“ nuotr.

Miško nameliai Kaišiadoryse

Nuo Kauno apie 45 km nutolusiuose Kaišiadoryse „Miško viešbučių“ žemėlapis siūlo išbandyti tris vietas.

Pirmoji – sodybvietė „Atokampis“, kur stovi namelis dviems, o šalia poilsiavietės tyvuliuoja ežerėlis su akmenų dekoracijomis. Yra galimybė užsisakyti SPA procedūrų bei maitinimą. (Priima be augintinių)

Kita siūloma aplankyti vieta – pievų ir miško nameliai „Wandeerer“ šalia Neries upės. Čia įkurtos dvi safario tipo palapinės–nameliai. Poilsiautojams siūloma grybauti ar plaukioti baidarėms, irklentėmis, pasikaitinti pirtyje bei pasigėrėti tauriaisiais elniais.

Dar viena į „Miško viešbučių“ žemėlapį įtraukta vieta Kaišiadoryse yra namelis dviems „Scherolle Viloje“. Namelis stovi sodybos teritorijoje, kur ganosi avys su ėriukais, danieliai, pievose laisvai striksi triušiai. Viloje veikia SPA centras.

Miško viešbutis./ „Natur Camp Birštonas“ nuotr.

Birštone – Hobito buveinė

Keliamės į Birštoną, nuo Kauno nutolusį apie 46 km. Čia rekomenduojama išbandyti nakvynę keturiose ypatingose vietose miškų apsuptyje.

Pirmoji siūloma vieta – Hobito namelis kempinge „Natur Camp Birštonas“. Tokiuose pušyne įsikūrusiuose nameliuose telpa 3-4 žmonės. Galima išbandyti nakvynę ir stovyklavietėje pastatytoje glampingo palapinėje su nedidele terasa.

Toliau rekomenduojama apsistoti moliu tinkuotame šiaudiniame namelyje „Plaukiam Verkne“ stovyklavietėje. Teritorijoje yra laužavietės, pavėsinės prie upės kranto, krepšinio aikštelė. Galima užsisakyti plaukimą baidarėmis.

Trečia nakvynė Birštone – „VasaRojus“, tai jurta, didysis ir trys mažieji kupolai. Šalia įrengti  privatūs kiemeliai su kepsninėmis. Poilsiautojai gali kaitintis pirtyje, plaukioti baidarėmis ar pakeliauti po apylinkes dviračiais, paspirtukais.

Dar viena rekomenduojama nakvynė Birštone – namelyje „Tiny Hemp House“, kuris sukurtas iš pluoštinių kanapių betono, yra moliu tinkuotomis sienomis, medinėmis grindimis. Takeliu galima nusileisti prie Nemuno. Čia geras interneto ryšys, erdvė tinka ir darbostogoms.

Nakvynė traukinio kupė./ Palangos kempingo „Compensa“ nuotr.

Vasarojant prie jūros

Miško viešbučių nakvynės išsidėsčiusios visoje Lietuvoje. Poilsiaujantiems pajūryje pateikta nemažai variantų tarp jų – nakvynė kupė-traukinio vagone (Palanga), nakvynė azijietiško stiliaus gazebose (Klaipėdos r.) ir kt. Dera nepamiršti ir į Kuršių marias žvelgiančios jėgos aitvarų ir buriavimo meka vadinamos „Svencelės“ (Klaipėdos r.).

Glampingų žemėlapį rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA