UAB „Kauno autobusai“: pažymėtą bilietą Žiogas programėlėje privaloma parodyti vairuotojui | Kas vyksta Kaune

UAB „Kauno autobusai“: pažymėtą bilietą Žiogas programėlėje privaloma parodyti vairuotojui

J. Lasauskaitės nuotr.

UAB „Kauno autobusai“ nuolat investuoja į paslaugų kokybės gerinimą siekiant užtikrinti patogią bei modernią keliavimo alternatyvą mieste – 2021 m. atnaujintas transporto priemonių parkas, įdiegta „Žiogas“ bilietų sistema. Visgi, tam, kad kelionės miesto autobusais bei troleibusais suteiktų dar malonesnę patirtį, prisidėti galime kiekvienas iš mūsų. Svarbiausia – keliauti atsakingai ir visada žymėti bilietą, o įsigytą bilietą „Žiogas“ programėlėje nepamiršti parodyti vairuotojui.

Bilietų kainos nedidinamos – tikimasi keleivių srautų augimo

Kauno viešojo transporto bilietų kainos nekito nuo 2017 metų. Esminis pokytis – 2021 m. pristatytos naujos „Žiogas“ viešojo transporto kortelės ir keleivių patogumui pritaikyta bilietų įsigijimo bei žymėjimo sistema. Ši naujovė leido užtikrinti paprastesnę bei keleiviams finansiškai „draugiškesnę“ bilietų sistemą. Keleiviams nereikia pirkti terminuotojo bilieto, nes už keliones jie sumoka tiek, kiek keliauja, o, pasiekus mėnesinio bilieto sumą, iki kalendorinio mėnesio pabaigos gali keliauti nemokamai.

Prastėjanti ekonominė situacija šalyje bei sparčiai augančios energetinių išteklių kainos lėmė bendrovės bilietų kainų peržiūrėjimą siekiant mažinti finansinę naštą, susidariusią dėl spartaus kuro kainų augimo. Vis dėlto, nepaisant nepalankios finansinės situacijos ir atsižvelgiant į visuomenės susirūpinimą, Kauno miesto savivaldybės sprendimu, viešojo transporto bilietų kainos išliks nepakitę.

„Jaučiame socialinę atsakomybę ir matome vis palankesnį visuomenės požiūrį į viešojo transporto paslaugas. Tikime, kad bilietų kainų didinimas neigiamai paveiktų visą visuomenę, o ypač tuos, kurie keliavimą viešuoju transportu renkasi dėl pigesnės keliavimo alternatyvos. Ypač šiuo metu – kai kainų augimas pastebimas beveik visuose ekonomikos sektoriuose“, – dėstė „Kauno autobusų“ vadovas Mindaugas Grigelis.

Kauniečių transporto vadovas tikisi, kad bilietų kainų didinimas nėra vienintelė išeitis, svarbu skatinti keliaujančius rinktis viešąjį transportą. UAB „Kauno autobusai“ skaičiuoja, kad keleiviai po pandemijos laikotarpio sugrįžta.

Pavyzdžiui, šių metų gegužės mėnesį keleivių srautai yra 38 proc. didesni nei buvo fiksuoti tą patį mėnesį 2021 m. ir net 63 proc. didesni nei buvo 2020 m. gegužę. Tikimasi, kad keleivių srautų augimas teigiamai paveiks ne tik bendrovės finansinius rezultatus, bet ir paslaugų kokybę, o nuo keleivių srautų priklausys bilietų kainų sprendimai ateityje.

Svarbu žymėti bilietą

Bilietų žymėjimas svarbus norint įvertinti keleivių srautų pokyčius. Pagal pažymėtus bilietus UAB „Kauno autobusai“ renka įvairią statistinę informaciją, kurią naudoja maršrutų planavime siekiant užtikrinti kokybišką bei patogią paslaugą.

Žymėdamas bilietą, keleivis prisideda prie duomenų tikslumo, todėl pritaikyti kelionės maršrutą ar laiko grafiką galima atsižvelgiant į realius keleivių keliavimo ypatumus. Anot M. Grigelio, bilietų žymėjimas yra ne tik mūsų visų atsakomybė bet ir pagrindinis įrankis norint sukurti patogią viešojo transporto sistemą.

Svarbu skatinti keleivius keliauti atsakingai ir visada žymėti bilietą. Žymimą bilietą viešojo transporto kortele mato ne tik vairuotojas, bet ir kiti keleiviai, tačiau pažymėtus bilietus Žiogas programėle keleivis privalo vairuotojui parodyti. Svarbu nepamiršti, kad įlipti į transporto priemonę keleivis privalo pro priekines duris.

„UAB „Kauno autobusai“ administracija yra įpareigojusi autobusų bei troleibusų vairuotojus tikrinti Žiogas programėle pažymėtus bilietus. Tai reiškia, kad keleivis, įlipdamas pro priekines transporto priemonės duris, privalo pažymėtą bilietą Žiogas programėle parodyti vairuotojui. Vairuotojas taip pat turi teisę paprašyti keleivio bilietą parodyti, jei šis to nepadaro“, – teigė M. Grigelis

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA