Seimas priėmė sprendimą: ant automobilių valstybinių numerių bus galima naudoti herbą | Kas vyksta Kaune

Seimas priėmė sprendimą: ant automobilių valstybinių numerių bus galima naudoti herbą

Asociatyvi / VĮ „Regitra“ nuotr.

Seimas priėmė Valstybės herbo, kitų herbų ir herbinių ženklų įstatymo pataisas, kuriomis nuo 2023 m. spalio 1 d. nutarta leisti Lietuvos valstybės herbą naudoti ant motorinių transporto priemonių ir jų priekabų valstybinio registracijos numerio ženklų.

Kaip rašoma Lietuvos Respublikos Seimo pranešime žiniasklaidai, pasak šio pasiūlymo iniciatoriaus Seimo nario Andriaus Kupčinsko, ši idėja nėra unikali.

„Bent penkiose Europos Sąjungos valstybėse, Šveicarijoje taip pat naudojami valstybės tapatybės simboliai, simbolika automobilių numeriuose. Aš manau, mes taip pat turėtume labiau kasdienybėje naudoti savo tapatybės simbolius“, − teigė parlamentaras.

Jo įsitikinimu, tai yra nemokama valstybės reprezentacija, faktiškai nekainuojanti, kai piliečiai dažnai keliauja, atostogauja ir visoje Europoje reklamuoja savo šalį.

„Lietuvos Respublikos automobilių valstybinių numerių šriftai yra vieni didžiausių Europos Sąjungos šalyse. Daugelyje jų raidžių ir skaičių kombinacijos siekia 7–8 simbolius, tuo metu pas mus – tik 6. Todėl Lietuvos Respublikos automobilių valstybiniuose numeriuose yra pakankamai vietos, kurios užtektų tinkamai įterpti Vyčio ženklą“, – teigia iniciatorius aiškinamajame rašte.

Už šiuos teisės akto pakeitimus  balsavo 114 Seimo narių, susilaikė 10 parlamentarų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA