Po „Kas vyksta Kaune“ publikacijos, dingę paspirtukai Birštone netikėtai atsirado | Kas vyksta Kaune

Po „Kas vyksta Kaune“ publikacijos, dingę paspirtukai Birštone netikėtai atsirado papildyta: nukentėjusių gali būti daugiau

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Praėjusią savaitę iš Birštono esančio nuomos punkto buvo pavogti 3 elektriniai paspirtukai, apie vagystę pranešęs verslininkas kreipėsi į portalą „Kas vyksta Kaune“, jog kauniečių bendruomenė padėtų surasti vagišius ir po savaitės laiko paspirtukai atsirado ir buvo grąžinti teisėtam savininkui.

„Šiandien ryte grąžino paspirtukus. Žiauriai padėjo viešinimas jūsų portale!!! Rytoj apsisprendžiu ar atsiimu pareiškimą. Jis labai viešumo bijo“, – apie sėkmingai pasibaigusią istoriją pranešė Birštono gyventojas Karolis.

Birštoniečio teigimu, pats vagišius paskambino ir pranešė, kad paspirtukus įdėjo į „Bolt“ pavežėjų įmonės automobilį ir taip grąžino juos iš ten kur paėmė. Automobilio vairuotojas nupasakojo, kad paspirtukus paėmė nuo baro esančio Kaune, o juos pristatė tas pats vyriškis su moterimi iš anksčiau publikuotų nuotraukų.

„Kaune nuo kažkokio baro, įdėjo tas pats vyras su ta moterim, vaikais ir ta pačia mašina. Jis viską varo ant to draugelio, sako narkomanas, jis davė dokumentą, aš ne prie ko“, – pasikalbėjimą su paspirtukus nusprendusiu pasisavinti vyru nupasakojo nukentėjusysis.

Karolis dar svarsto, ar pareiškimą policijoje atsiimti ir nepareikšti kaltinimų, nes galimai tokiu principu nukentėti gali ir daugiau verslų.

Gegužės 31 d. apie 11 val. trys asmenys atvyko sidabrinės spalvos automobiliu, išsinuomavo tris elektrinius paspirtukus „Segway Ninebot Max g30″ Birštone (Pušyno g. 75) ir jų nebegražino į nuomos punktą.

Papildyta birželio 8 dieną 11.35 val.

Nukentėjusių gali būti ir daugiau

Kaip jau buvo rašyta, paspirtukai Birštone buvo išsinuomoti 1983 metais gimusio Aido Ardzevičiaus vardu. Šį asmenį po publikacijos paviešinimo atpažino ir dar daugiau nukentėjusių asmenų.

Anot į „Kas vyksta Kaune” redakciją paskambinusio vyro, A. Ardzevičiaus galimai įvykdė dviejų paspirtukų ir dviejų paspirtukų pakrovėjų vagystę Kaune kovo 9 dieną. Kauniečio teigimu, du paspirtukai buvo išnuomoti dviem dienoms, tačiau iki šiol nesugrąžinti.

„Kai atvyko atrodė įtartinas, bet patikrinome „Facebook” anketoje – du vaikai, šeima. Minėjo, kad su drauge važiuos į Birštoną pasivažinėti su tais paspirtukais”, – pasakojo kaunietis.

Vyras skaičiuoja, kad dėl vagystės patyrė apie 900 eurų žalą, dėl šio įvykio kreipėsi ir į policiją.

„Esame nusivylę teisėsauga. Yra visi duomenys, kas ir kada įvykdė vagystę, tačiau ikiteisminis tyrimas yra nutrauktas. Turime paspirtukus pasisavinusio asmens dokumentą, turime paspirtukų serijinius numerius, bet iki šios dienos neturėjom jokių žinių iš policijos”, – pasakojo kaunietis.

Jis mano, kad galimai nuo A. Ardzevičiaus nukentėjusių asmenų gali būti daugiau. Vyro turimais duomenimis, minėtas asmuo iš Kauno įmonės bandė išsinuomoti ir siurblį robotą, tačiau įmonė nesutiko nuomoti daikto dėl sukeltų įtarimų.

„Norime ateityje apsaugoti žmones. Manome, kad gali būti daugiau nukentėjusių asmenų. Jis naudoja tą pačią nusikaltimo schemą: susitaria, pasiima ir nebegrąžina. Nekeičia net telefono numerio. Paskambinus sako: „Gal grąžinsiu, gal ne”. Jis piktnaudžiauja tuo, kad policija negali nieko padaryti, žino teisėsaugos spragą. A. Ardzevičiaus dosjė ne pati gražiausia, viską galima rasti internete. Tik panašu, kad vagys bijo ne policijos, bet viešumo”, – teigė kaunietis.

Kaip skelbia Eteismai.lt, 2012-aisiais A. Ardzevičius teistas dėl svetimo turto pasisavinimo ir kitų nusikaltimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA