Dvigubai įspūdingas „Santakos“ savaitgalis Kaune: įdomiausių renginių programa – Kas vyksta Kaune

Dvigubai įspūdingas „Santakos“ savaitgalis Kaune: įdomiausių renginių programa

KEKS 2022 ir Kauno miesto gimtadienis
R. Tenio nuotr.

Šis savaitgalis Kaune žada būti išties įspūdingas, miestui minint ne tik savo gimtadienį, bet ir laukiant antrosios „Šiuolaikinės Kauno mito trilogijos“ dalies pasirodymo. Nors pastaroji vyks vėlai vakare, iki tol mieste bus kupina renginių, tad kviečiame susipažinti su kai kurias iš jų.

Gegužės 21, šeštadienis

*Nuo 10:00 iki 17:00 val. (taip pat ir sekmadienį) Kauno pilies aikštelėje ir aikštelėje šalia „Lituanica“ vyks tradicinė mugė.

Ar įsivaizduojate šventę be šurmulyje skęstančios tradicinės amatų mugės? Lietuvos ir Europos tautodailininkai, menininkai ir kulinarai lauks visų smalsuolių, norinčių įsigyti originalių suvenyrų ir gardėsių.

*Nuo 10:00 iki 18:00 val. Santakos parke, atviroje krepšinio aikštelė vyks „Gatvės Žvėris: dantis už dantį“: 3×3 krepšinio turnyras.

Daug kovų jau mačiusi atvira krepšinio aikštelė Santakos parke dar niekuomet nematė tokio žvėriško turnyro! Jo metu oranžinio kamuolio aistruoliai ne tik patys dalyvaus kovose dėl geriausiųjų vardo, bet ir stebės gravitacijai nepaklūstančius profesionalų triukus.

*Nuo 11:00 iki 15:00 val. (taip pat ir sekmadienį) Pilies prieigose įsikurs ir mažiausiųjų „Santakos“ dalyvių lauks vaikų edukacinės erdvės paviljonai kūrybiniame patirčių miestelyje „Santaka“. Čia kruopštumą patikrins mozaikos dirbtuvės, tapyti ant vandens kvies „Ebru“, o saldų poilsį po veiklų užtikrins pačių pasigamintos sapnų gaudyklės.

*Nuo 12:00 iki 21:00 val. Laisvės alėjoje vyks Gatvės muzikos diena. Tradicija tapęs renginys kauniečius bei miesto svečius džiugins ir šiais metais. Gitaros, būgnai, smuikai, fleitos ir kiti instrumentai skambės gatvėse ir kvies pasiklausyti su užsidegimu atliekamos muzikos.

*Nuo 13:00 iki 18:00 val. vyks Putvinskio gatvės diena.

Kauno menininkų namai bendradarbiauja su Putvinskio gatvėje esančiomis institucijomis, įstaigomis ir tiesiog kaimynais tam, kad gatvė vienai dienai taptų bendru kiemu. Čia vyksta dirbtuvės, užsimezga kaimynų pokalbiai, skamba koncertai. Šiais metais Putvinskio gatvės diena atiduodama į menininkų rankas – visi kviečiami į kūrybinių dirbtuvių ir meninių veiksmų šurmulį.

*16:00 val. Pilies prieigose laukia Cie Basinga pasirodymas „Open lines“. Balansas ir disbalansas, drąsa ir baimė, jėga ir silpnumas – visa puokštė emocijų susilies pasaulinio garso profesionalų iš Prancūzijos „Cie Basinga“ pasirodyme „Open lines“. Kraują stingdantys pasivaikščiojimai lynu kvies nagrinėti žmogaus galimybių ribas ir ieškos sąlyčio taškų su stebėtojais.

*Nuo 16:00 val. Rotušės aikštėje esančioje Vasaros scenoje šeštadienis bus skirtas world music programai. Nuo Švedijos legendų ir tiltų tarp Vakarų ir Rytų kultūrų iki triukšmingų šokių, kuriuose į vieną sūkurį sutekės čekiški, balkaniški, litvakiški ritmai.

Atlikėjų pasirodymai: 14:00-15:00 – Musica Vitae (Švedija), 16:30-17:30 – JISR (Vokietija), 18:50-20:00 – LÜCY (Taivanas), 20:30-21:45 – Bratri (Čekija) ir 23:00-01:00 – Baltic Balkan

*Nuo 18:00 iki 1:00 val. Santakos parke (stadione) Pagrindinėje muzikinėje scenoje tęsis penktadienį prasidėję muzikiniai patyrimai. Orą virpins indie, pop ir elektroninės muzikos vibracijos. Visą naktį šoksime kartu su įvairiais Lietuvos atlikėjais, o artėjant vidurnakčiui į muzikinę kelionę pakvies DJ pasirodymas.

Atlikėjų pasirodymai: 19:00 Sister on wire, 19:30 Gjan, 21:00 Saulius Prūsaitis ir 23:30 DJ Jovani.

*Nuo 22 val. santakos parke įvyks didysis „Santakos“ šou.

Laukiamiausias vakaro įvykis – antrasis „Šiuolaikinės Kauno mito trilogijos“ renginys „Santaka“. Nemuno ir Neries glėbyje – Kauno santakoje – kviečiame žiūrovus išspręsti vidines prieštaras ir švęsti vienybę. Kauniečiams ir miesto svečiams ruošiamas niekada iki šiol Lietuvoje nematytas spektaklis ant vandens, kurio scenografijoje banguos laivai, unikalų reginį užtikrins upes animuojančios projekcijos, o į sapną nugrimzti padės gyvai orkestro atliekama muzika.

Gegužės 22, sekmadienis

Nuo 11:00 17:00 val. Santakos parke vyks pirmosios pagalbos mokymai „Kaunas gaivina“.

Akcijos „Kaunas Gaivina“ metu profesionalūs gydytojai ir instruktoriai mokys svarbiausių gyvybes gelbstinčių pirmosios pagalbos veiksmų. Taipogi bus siekiama rekordo: daugiausiai gaivinti išmokytų žmonių per vieną dieną.

Nuo 18:00-21:00 val. Pagrindinėje muzikinėje scenoje Santakos parke užbaigiant įspūdingą savaitgalį pasirodys Ieva Narkutė bei Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“.

Nuo 16:00 – 20:00 val. Vasaros scenoje Rotušės aikštėje pasirodys trys puikios lietuvių grupės, pripūsiančios pozityvo ateinančiai savaitei ir ne tik: 15:50-16:50 – Kedrostuburas, 17:50-19:00 – Ministry of Echology ir 20:00-21:00 – Arklio galia.

Pažymėsime, kad čia tik dalis renginių, vyksiančių šį savaitgalį. Pilną programą galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA