Koncertas „Ukraina – Lietuvos širdyje” į bendruomenę subūrė Kaune įsikūrusius ukrainiečius | Kas vyksta Kaune

Koncertas „Ukraina – Lietuvos širdyje” į bendruomenę subūrė Kaune įsikūrusius ukrainiečius atnaujinta

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šeštadienio popietę Vienybės aikštėje įvyko atlikėjų iš Ukrainos koncertas, kurio tikslas – suburti Kaune apsistojusių karo pabėgėlių ukrainiečių bendruomenę. Tiesioginę transliaciją iš Vienybės aikštės 13 val. buvo galimybė stebėti ir naujienų portale „Kas vyksta Kaune”.

Renginio programoje – Lietuvoje apsistojusių Ukrainos atlikėjų pasirodymai. Jie atliko ukrainiečių ir užsienio šalių autorių klasikos kūrinius, taip pat populiariąją muziką.

Tarp muzikantų – Elizaveta Izmalkova su grupe, kuri išgarsėjo Lietuvoje su savanoriais Vilniaus Rotušės a. sudainavusi žymųjį „Oy u luzi chervona kalyna“. Taip pat pasirodymą surengė Herojaus mokykloje Kaune besimokantys 170 vaikų, savo išgyventomis istorijomis dalinosi Kaune apsistoję ukrainiečiai.

Platus ukrainiečių bendruomenės susitikimas suteikė galimybę susipažinti, išsikalbėti, susidraugauti ir svarbiausia – padėti vieni kitiems šiuo sunkiu laikotarpiu. Skaičiuojama, kad Kaune prieglobstį rado virš 7000 karo pabėgėlių, tačiau manoma, kad šis skaičius gal siekti 10 000.

Visi susirinkusieji buvo vaišinami kava, arbata, užkandžiais, su vaikais žais animatoriai. Raudonojo kryžiaus savanoriai paaiškino ukrainiečiams, kur jie galėtų gauti svarbiausią informaciją ir pagalbą.

Renginį organizavo SBA grupė. Gegužės 7 dieną, 13 val., koncertą tiesiogiai transliavo naujienų portalas „Kas vyksta Kaune”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA