Lietuva pradėjo Ukrainos karių mokymus naudotis prieštankine ginkluote | Kas vyksta Kaune

Lietuva pradėjo Ukrainos karių mokymus naudotis prieštankine ginkluote

BNS 2022/04/15 14:57
Asociatyvi / ML nuotr.

Lietuva jau pradėjo pirmosios į šalį atvykusios ukrainiečių karių grupės apmokymus kovoti su prieštankine ginkluote, jie perduos žinias kovojantiems bendražygiams Ukrainoje, sako Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys.

„Tas mokymas jau vyksta, dabar vyksta, mes apmokome nemažą grupę karių naudotis ta ginkluote, pagrinde prieštankine ginkluote, kurią mes patys eksploatuojame ir jie turi ją savo aprūpinime“, – žurnalistams penktadienį teigė kariuomenės vadas.

Anot jo, apmokymų trukmė priklausys nuo konkretaus ginklo, bet jie yra sutrumpinti ir truks ne ilgiau nei savaitę.

„Tikrai tai nėra ilgalaikiai kursai, tikrai negali leisti Ukraina ir Ukrainos kariai dabar šitoje situacijoje tiek prabangos, kad čia galėtų išeiti tą kursą pilną, visą kompleksinį, jie tikrai yra supažindinami su pagrindais, yra specialiai parengta programa ir kai tik gauna pagrindus, jie grįžta ir apmoko savo karius“, – sakė V. Rupšys.

„Savaitė“, – patvirtino jis, paklaustas, kiek maždaug gali trukti mokymai.

Kariuomenė neskelbia tikslaus skaičiaus apmokomų Ukrainos karių. Tokius mokymus Lietuva vykdo nuo 2015-ųjų tiek Ukrainoje, tiek Lietuvoje, tačiau po Rusijos invazijos vasario pabaigoje Lietuva, kaip ir kitos NATO šalys, savo instruktorius atitraukė iš Ukrainos.

Dalis Lietuvos karių buvo dislokuoti Ukrainoje apmokyti vietos karius naudotis Lietuvos perduotomis raketų sistemomis „Stinger“. Iš viso Ukrainoje buvo dislokuota maždaug pusšimtis karių-instruktorių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA