Žalgiriečiai ant parketo penktadienio vakarą žengė pasipuošę specialia apranga | Kas vyksta Kaune

Žalgiriečiai ant parketo penktadienio vakarą žengė pasipuošę specialia apranga

Eurolygos susitikime penktadienio vakarą Kauno „Žalgiris“ ir ištikimiausi komandos aistruoliai kviečia džiaugtis ne tik savo šalies laisve, bet ir išreikšti solidarumą šiuo metu kovojantiems Ukrainos gyventojams. Žalgiriečiai į mūšį su „FC Barcelona“ stojo su geltonai mėlyna sportine apranga.

Į „Žalgirio“ areną šiandien susirinkę sirgaliai buvo laukiami su Lietuvos ir Ukrainos vėliavomis, kurias visi kartu išskleidė Lietuvos Respublikos himno metu.

Paskutiniuose Eurolygos susitikimuose į aikštę su Ukrainos vėliava žengę žalgiriečiai penktadienį pademonstravo dar vieną solidarumo gestą – dvikovoje apsitaisė naujomis aprangomis. Tradicines žaliai baltas kauniečių spalvas pakeitė Ukrainos vėliavos spalvos – mėlyna ir geltona.

Penktadienio vakarą Nemuno salos neapleido tradiciniu tapęs buvusių Kauno „Žalgirio“ krepšininkų pagerbimas, mat į Kauną atvyko nemaža delegacija, turinti lietuviškų akcentų.

Namo sugrįžo Šarūnas Jasikevičius, Darius Maskoliūnas, Tomas Masiulis, Justas Grainys ir Rokas Jokubaitis, o kartu su jais – buvę žalgiriečiai Nigelas Hayesas ir Brandonas Daviesas.

R. Jokubaičio ir N. Hayeso pagerbimas / DELFI nuotr.

R. Jokubaitis ir N. Hayesas prieš komandų pristatymą pagerbti „Žalgirio“ arenoje. Anksčiau išvardyti treneriai ir B. Daviesas jau buvo panašiai pagerbti ankstesniuose sezonuose.

R. Jokubaitis Lietuvos čempionų marškinėlius vilkėjo 2016–2021 metais, o N. Hayesas – nuo 2019 iki 2021 metų.

Kauno „Žalgirio“ organizacija taip pat kviečia aistruolius prisidėti prie pagalbos Ukrainai ir jos gyventojams bet kokiais galimais būdais. Bene aktyviausią veiklą vystančios organizacijos šiuo metu yra https://www.blue-yellow.lt ir https://stipruskartu.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA