Miesto vadovai raginami nedelsiant nutraukti Kauno bendradarbiavimą su Rusijos miestais | Kas vyksta Kaune

Miesto vadovai raginami nedelsiant nutraukti Kauno bendradarbiavimą su Rusijos miestais

Organizatorių nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija Kauno miesto savivaldybės taryboje, atsižvelgdama į Rusijos pradėtą karą prieš Ukrainą, invaziją į šalies nepriklausomas žemes, karinę agresiją, kuri turės pasekmes visai Europai, ragina Kauno miesto savivaldybės merą skubiai sušaukti neeilinį Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdį ir nutraukti bendradarbiavimą su Rusijos miestais – Kaliningradu ir Sankt Peterburgu, kurie yra Kauno miesto partneriai.

Po tūkstantinės palaikymo akcijos Kaune, opoziciniai konservatoriai tikisi, kad miesto vadovai nedelsiant imsis priemonių nutraukti bendradarbiavimo saitus su Rusijos miestais, skelbiama frakcijos pranešime.

„Didžiuojamės savo miesto žmonėmis, kurių tūkstantinė minia šiandien Vienybės aikštėje pademonstravo didžiulį susitelkimą ir palaikymą už savo laisvę kovojančiai Ukrainai ir jos žmonėms. Kaunas visada buvo, yra ir bus laisvės miestas – tą privalo parodyti ir miesto politikai. Manome, kad pirmas žingsnis, kurį jau dabar turi žengti Kaunas yra nutrauki bet kokius ryšius su Rusijos miestais. Purviniems okupanto pėdsakams mūsų mieste vietos nebus“, – sakė TS-LKD frakcijos Kauno miesto savivaldybės taryboje seniūnas Paulius Lukševičius.

Matydami, kad „Negalime toleruoti banditinės valstybės veiksmų, kuomet įsiveržiama į laisvų, nepriklausomų žmonių valstybės teritoriją. Rusija, pradėjusi karą prieš Ukrainą, pažeidė tarptautinės teisės normas, tarptautinius susitarimus ir už tai turės sumokėti skaudžiausią kainą. Todėl raginame Kauno miesto savivaldybės merą ir tarybą skubiai nutraukti bendradarbiavimą su Rusijos miestais, kurie yra Kauno miesto partneriai. Taip pat siūlome sudaryti sąlygas, kad kauniečiai galėtų paremti Kauno miestus partnerius Ukrainoje“, – ragino Kauno miesto savivaldybės tarybos narė Andrijana Filinaitė.

TS-LKD frakcija tikisi, kad miesto vadovai skubų tarybos posėdį sušauks ne vėliau nei kitą savaitę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA