Įspėja gyventojus: per visą Lietuvos teritoriją intensyviai judės karinė technika | Kas vyksta Kaune

Įspėja gyventojus: per visą Lietuvos teritoriją intensyviai judės karinė technika

LK nuotr.

Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse vykstant regiono saugumą stiprinančioms didelio masto tarptautinėms karinėms pratyboms, vasario 21 – kovo 8 dienomis numatomas intensyvesnis karinės technikos judėjimas šalies teritorijoje. Šiuo metu Baltijos šalyse ir Lenkijoje vyksta pratybos „Kardo kirtis”, Lietuvoje – šių pratybų komponentai „Stiprus Grifonas” ir prieštankinių padalinių pratybos „Medžiotojas”, taip pat šiomis dienomis per Lietuvą į Estiją vyks Estijos NATO priešakinių pajėgų bataliono pastiprinimas.

Minėtomis dienomis vyks NATO sąjungininkų ir JAV Sausumos pajėgų II-ojo kavalerijos pulko persidislokavimas, kurio metu įvairių NATO šalių kariai su kovinės technikos priemonėmis persidislokuos iš Vokietijos į Baltijos šalis ir Lenkiją, taip pat karinio transporto judėjimas šalies viduje, rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime žiniasklaidai.

Didžiausias karinės technikos judėjimas numatomas per Kalvarijos užkardą. Technika nuo Kalvarijos užkardos „Via Baltica” (E67) keliu judės per visą Lietuvos teritoriją į Latviją bei Estiją. Karių kolonos, kurios dalyvaus pratybose Lietuvoje, nuo Kauno rajono judės į pratybų vietas Lietuvos kariniuose poligonuose Rukloje ir Pabradėje.

Lietuvos piliečiams, planuojantiems kelionę per Lietuvos ir Lenkijos sieną minėtais maršrutais, rekomenduojama pasirinkti kitą kelionės datą, kadangi minėtais laikotarpiais kelionė dėl intensyvaus karinės technikos judėjimo gali užtrukti ilgiau nei įprastai. Tiems, kurie neturės tokios galimybės, rekomenduojama vengti kelionės tamsiu paros metu, kuomet vyks intensyviausias karinės technikos judėjimas.

Lietuvos kariuomenė kartu su kitomis valstybės institucijomis, siekdamos kaip įmanoma labiau sumažinti nepatogumus šalies gyventojams ir svečiams, kruopščiai planuoja technikos kolonų judėjimą ir imasi kitų priemonių: Lietuvos teritorijoje karinės kolonos skaidomos į mažesnes iki 30 transporto priemonių kolonas, didžiausias technikos judėjimas planuojamas tamsiu paros metu, kiekvieną karinę koloną lydės Lietuvos karo policijos automobiliai, kurie reguliuos ir užtikrins saugų eismo judėjimą.

Paprastai karinės kolonos pradžią ir galą pažymi specialusis transportas su šviesos ir garso signalais, o ant lydinčios transporto priemonės šonų matomas užrašas „KARO POLICIJA”.

Visų eismo dalyvių prašome sąmoningumo: nelįsti į kolonos vidų, nebandyti aplenkti visos kolonos, nes priešpriešine juosta gali netikėtai pasirodyti kita transporto priemonė, nemanevruoti tarp didelių ir sunkių karinio transporto priemonių, kurių vairuotojų matomumas būna kiek ribotas nei įprastai, todėl gali laiku nepastebėti netikėtai atsiradusios kitos transporto priemonės, o jei ir pastebės, tačiau dėl didelės karinio transporto masės, nesugebės arba nebus įmanoma laiku ją sustabdyti ir visiškai sustoti, kad išvengtų eismo įvykio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA