Kauno viešojo transporto privalumai – lengvatų įvairovė keleiviams | Kas vyksta Kaune

Kauno viešojo transporto privalumai – lengvatų įvairovė keleiviams

Kauno autobusai / Organizatorių nuotr.

Kauno viešasis transportas kasmet stengiasi gerinti paslaugų kokybę ir pritraukti vis daugiau kauniečių bei Kauno svečių rinktis šią alternatyvą keliaujant. Per paskutinius kelerius metus bendrovė kardinaliai atnaujino transporto priemonių parką, pristatė naują bilietų sistemą „Žiogas“, o ateityje siekia įgyvendinti ir daugiau projektų tam, kad viešojo transporto paslaugos patenkintų augančius keleivių lūkesčius. Pagrindinis Kauno miesto keleivių vežėjas tikina, kad keleiviai ne visada išnaudoja visus viešojo transporto privalumus – vis dar pasitaiko atvejų, kai teikiamomis lengvatomis keliauti viešuoju transportu paslaugos vartotojai nepasinaudoja.

„Kaunas gali pasigirti bemaž naujausiu viešojo transporto parku šalyje, tačiau pagrindinis tikslas yra ne naujų autobusų ar troleibusų grožis, bet kokybiškų paslaugų užtikrinimas keleiviams. Siekiame, kad viešojo transporto paslaugos užtikrintų komfortiškas, saugias keliones ir taptų pirmu keliaujančių pasirinkimu Kauno mieste. Daugelis keleivių jau įsitikino, kad atsinaujinusi „Žiogas“ bilietų sistema, leidžia sutaupyti.

Keleiviams, kurie aktyviai naudojasi viešuoju transportu, suteikiama papildoma nauda – už keliones jie sumoka, tiek, kiek jie keliauja, tačiau pasiekęs atitinkamą mėnesinio terminuoto bilieto sumą, likusias kalendorinio mėnesio dienas gali keliauti nemokamai. Visgi, tai yra tik viena iš galimybių leidžiančių sutaupyti keliaujant viešuoju transportu. Dalis keleivių nepasinaudoja jiems priklausančiomis lengvatomis, kurių įvairovė tikrai yra plati“, – sakė bendrovės „Kauno autobusai“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.

Senjorams

Asmenims, sulaukusiems 70 metų ir daugiau, taikoma 50 proc. nuolaida visų rūšių bilietams, o nuo 80 metų amžiaus – 80 proc.

Nauji komposteriai / R. Tenio nuotr.

Studentams ir moksleiviams

Dieninių studijų studentams ir moksleiviams – 50 proc. nuolaida vienkartiniams bilietams ir 80 proc. – terminuotiesiems bilietams.

Kauno miesto bendrojo ugdymo įstaigų auklėtiniams nemokamai išduodami mokinio pažymėjimai, kuriuos galima pildyti elektroniniais bilietais, todėl papildomai pirkti elektroninio bilieto kortelės nereikia.

Kiekvienas suaugęs keleivis gali nemokamai vežtis du vaikus iki 7 metų.

Asmenims su negalia

50 proc. lengvata taikoma asmenims, kuriems yra nustatytas nuo 30 iki 55 procentų darbingumo lygis, taip pat neįgaliesiems, kuriems nustatytas nedidelių specialiųjų poreikių lygis ir sukakęs senatvės pensijos amžius.

80 proc. – asmenims, kuriems nustatytas darbingumo lygis iki 25 procentų imtinai, neįgaliesiems vaikams iki 18 metų ir juos lydintiems asmenims (vienam vaikui – vienas lydintysis).

Sergantiems sunkiomis ligomis

80 proc. nuolaida visų rūšių bilietams – asmenims, kovojantiems su onkologinėmis ligomis ir turintiems POLA kortelę, taip pat sergantiesiems sunkiomis ligomis, įtrauktomis į LR Sveikatos apsaugos ministerijos nustatytą sąrašą, kuomet gydymui nuolat reikalinga hemodializė.

Ypatingos 99 proc. nuolaidos

Senjorai, sulaukę 80 metų ir daugiau bei deklaravę gyvenamąją vietą Kauno mieste nenutrūkstamai ilgiau nei vienerius metus, gali įsigyti lengvatinius vardinius elektroninius bilietus 3 metams tik už 3 eurus.

Taip pat 3 metus galiojančius vardinius bilietus už 3 eurus gali įsigyti šeimos, kurios augina ne mažiau kaip tris vaikus iki 18 metų ir yra deklaravusios gyvenamąją vietą Kauno mieste.

Analogiška nuolaida taikoma ir Lietuvos Respublikos nepriklausomybės gynėjams, kurie pripažinti nukentėjusiais per 1991-ųjų sausio įvykius, taip pat nuo 1939–1940 m. okupacijų nukentėję asmenys (politiniai kaliniai, tremtiniai ir jiems prilyginti asmenys), 1940–1990 m. pasipriešinimo okupacijoms dalyviai ir pensinio amžiaus sulaukę asmenys, gaunantys šalpos pensiją.

Lengvatiniai bilietai / Organizatorių nuotr.

Lengvatiniai bilietai platinami tik Kauno miesto viešojo transporto aptarnavimo punkte, adresu Laisvės al. 114, Kaunas (priešais E. Ožeškienės stotelę). Darbo laikas: I-V nuo 7.30 iki 18.30 val.

Lengvatines vardines korteles galima užsisakyti ir iš anksto, užpildžius užsakymo formą internete: https://www.kvt.lt/bilietai/lengvatos/.

Kauno miesto viešojo transporto aptarnavimo punktas / Organizatorių nuotr.

Keleivių patogumui, pradėtos platinti naujo dizaino elektroninių bilietų vardinės lengvatinės kortelės su nuotraukomis, tad keleivių kontrolei pakaks pateikti tik vardinę elektroninio bilieto kortelę su nuotrauka ir nebereikės rodyti papildomų dokumentų, suteikiančių teisę į lengvatą.

Taip pat senjorų ir vaikų bei jų tėvelių patogumui nuotraukų atsinešti nereikia – lengvatos gavėjai fotografuojami vietoje.

Daugiau informacijos nemokamu telefonu 8 800 20 000 arba www.kvt.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA