Internete plinta vaizdai, kaip kauniečiai neva pasisavino „trikojį” | Kas vyksta Kaune

Internete plinta vaizdai, kaip kauniečiai neva pasisavino „trikojį”

Antradienio vakarą viešojoje erdvėje išplito vaizdo įrašas, kuriame įamžinta neva „trikojo” vagystė. Varnių gatvėje stovėjęs mobilus greičio matuoklis surenkamas su visais priedais ir įkeliamas į greta stovėjusio automobilio bagažinę. Tuo metu Kauno policija praneša „trikojo” nepasigedusi.

„Žiūrėkit, ką radom! Operatorius paliko savo „trikojį”. Spėkit, ką padarysim“, – sušunka tapatybę slepiantis vyras ir kartu su pagalbininku čiumpa trikojį bei jo priedus.

Tiesa, vos tik paviešinus vaizdo įrašą, internautai suskubo spėlioti, kad tai surežisuotas veiksmas, mat galima pastebėti vardinius automobilio numerius, į kurį keliamas mobilus greičio matuoklis. Akyliausieji atkreipė dėmesį ir į tai, kad tikrieji trikojai atrodo visai ne taip, o kauniečiams tiesiog pritrūko dėmesio. „Trikojo akumas kitoks, o ne plokščios įrankių dėžės.”

„Mačiau kaip filmavo. Įsimetė tą „trikojį”, po to žiūrėjo ar gerai video gavosi. Po to pats tą „trikojį” atgal prijunginėjo”, – teigė liudininkas.

Internautai pasigedo ir „trikojį” pastačiusio bei prižiūrinčio pareigūno, tačiau atsirado ir palaikytojų. „Taip visus reikia surinkti, kur stato juos.”

Tariama „trikojo” vagystė antradienio vakarą buvo paviešinta „TikTok” platformoje, tiesa vaizdo įrašas turi ir priešistorę. Dieną prieš tas pats „TikTok” narys paviešino pirmąjį vaizdo įrašą, kuriame įamžintas Raudondvario plente neva už krūmų paslėptas mobilus greičio matuoklis. Vaizdo įrašo kūrėjas pažadėjo „pridaryti nesąmonių” jei tik surinks 2 tūkst. „patinka” paspaudimų.

Trečiadienio rytą tariamos vagystės vaizdo įrašas iš „TikTok” platformos pašalintas, vėliau įkeltas iš naujo, tik šį kart prašoma surinkti 10 tūkst. „patinka” paspaudimų, kad fanai sulauktų daugiau panašių vaizdo įrašų.

Policija „trikojo” nepasigedo

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė, „trikojo” vagystė Kauno apskrities policijoje nefiksuota.

„Pareigūnai tai vertina kaip galimą inscenizaciją ir provokaciją. Iš tiesų pasisavinus, t. y. pavogus, ar sugadinus mobilųjį greičio matuoklį, grėstų baudžiamoji atsakomybė. Tikimės, jog gyventojai išliks supratingi, į tokius video reaguos neigiamai ir vieni kitiems primins, kad mobilieji greičio matuokliai – tai priemonės, skirtos visų mūsų saugumui keliuose užtikrinti – mažinti žuvusiųjų ir sužeistųjų dėl greičio viršijimo skaičių”, – vaizdo įrašą komentavo O. Vaitkevičienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA