Pergalių sausra ir toliau nesitraukia: svečiai iš Kazanės „Žalgiriui“ išrašė 8 pralaimėjimą iš eilės | Kas vyksta Kaune

Pergalių sausra ir toliau nesitraukia: svečiai iš Kazanės „Žalgiriui“ išrašė 8 pralaimėjimą iš eilės

DELFI / J. Kalinsko nuotr.

Kauno „Žalgiris“ dvigubą Eurolygos savaitę baigė be pergalių. Penktadienį kauniečiai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 67:76 (26:24, 13:21, 15:18, 13:13) nusileido Kazanės „Unics“ komandai.

Du baudų metimus susitikimo pradžioje pataikė Tai Websteris, Karolis Lukošiūnas smeigė tritaškį, o Edgaro Ulanovo dvitaškis privertė varžovus prašyti minutės pertraukėlės – 7:0. Nelengvus metimus atšokę nuo varžovų pataikė Tyleris Cavanaugh ir E.Ulanovas, T.Websteris pasižymėjo taikliu metimu net ir po kontakto, o Joffrey Lauvergne įdėjo iš viršaus ir realizavo baudos metimą – 16:12. Varžovų gynybą vienas pats sulaužė Lukas Lekavičius, Regimantas Miniotas surinko penkis taškus iš eilės, o kėlinuką užbaigė taiklus L.Lekavičiaus tritaškis – 26:24.

Antrojo kėlinio pradžioje kauniečiai trijų minučių atkarpą pralaimėjo 0:12 ir jau turėjo dviženklį deficitą – 26:36. Taškų badą nutraukė kamuolį puolime atkovojęs ir taškus pelnęs E.Ulanovas, nelengvą metimą pataikė Nielsas Giffey, greitoje atakoje dvitaškį pridėjo T.Cavanaugh, o skirtumą dar labiau sumažino E.Ulanovo tritaškis per varžovo rankas – 35:40. Taškais iš po krepšio pasižymėjo Marekas Blaževičius, o K.Lukošiūnas realizavo dviejų taškų vertės metimą – 39:45.

Taikliais dvitaškiais antrą susitikimo pusę pradėjo E.Ulanovas ir M.Blaževičius, T.Cavanaugh paleido taiklų tritaškį, E.Ulanovas dar pridėjo puskablį, į baudos aikštelę sėkmingai įsiveržė ir L.Lekavičius – 50:51. L.Lekavičius sumetė du baudų metimus, nugara į krepšį sėkmingai sužaidė N.Giffey, tačiau kėlinio pabaigoje skirtumas vėl išaugo – 54:63.

Komandos ataką taikliu dvitaškiu išgelbėjo L.Lekavičius, tris baudos metimus įmetė E.Ulanovas, bet skirtumas vėl išaugo iki dviženklio – 59:71. L.Lekavičius smeigė tritaškį, po metimą iš po krepšio pataikė R.Miniotas ir T.Cavanaugh, R.Miniotas dar pridėjo baudos metimą, tačiau pakeisti rungtynių baigties tai nepadėjo – 67:76.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 16 (7 atk. kam.), L.Lekavičius 14, T.Cavanaugh 9 (6 atk. kam.), R.Miniotas 8, K.Lukošiūnas 5, N.Giffey 4, M.Blaževičius 4, T.Websteris 4, J.Lauvergne 3, A.Milaknis 0.

„Unics“: L.Brownas 19, J.Brownas 15, M.Hezonja 14.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA