Duris atvėrė naujose patalpose įsikūrusi Užliedžių biblioteka (foto) | Kas vyksta Kaune

Duris atvėrė naujose patalpose įsikūrusi Užliedžių biblioteka (foto)

Užliedžių biblioteka / KRS nuotr.

Daugiau kaip 5500 knygų, šešios kompiuterizuotos vietos, jaukiai ir šiuolaikiškai sutvarkytos patalpos, tarptautiniu mastu pripažintos dailininkės Henrikos Bartkutės tapybos darbų paroda – visa tai laukia Užliedžių bibliotekos lankytojų.

Trečiadienį Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Irena Stančiauskienė ir Užliedžių bibliotekos vyr. bibliotekininkė Virginija Stancelienė sulaukė svečių – į atnaujintos bibliotekos atidarymą su gėlėmis ir dovanomis atvyko meras Valerijus Makūnas ir jo komanda, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

„Tegul ši biblioteka tampa jūsų žinių, bendravimo ir pažinimo namais“, – kalbėjo meras, pabrėždamas, kad šiuolaikinių technologijų laikais bibliotekų vaidmuo nė kiek ne mažesnis, tik dabar jose žymiai daugiau galimybių.

V. Makūnas tvirtino, kad knyga lieka svarbi visoms kartoms, bet labiausiai vaikams, nes ji ne tik suteikia žinių, bet ir lavina vaizduotę, ugdo moralines savybes. Meras prisiminė vaikystėje skaitytą Žiulio Verno knygą „Kapitono Granto vaikai“, kuri ypač žadino norą keliauti ir patirti nuotykių.

Bibliotekos vadovę įkurtuvių proga taip pat sveikino Užliedžių bendruomenės pirmininkė Laima Pilipavičienė, seniūnas Irmantas Šumskas, kiti svečiai. Smagią nuotaiką kūrė jaunasis gitaristas Arnas Šteinbergas ir intermediją apie knygos reikšmę suvaidinę pradinukai.

V. Stancelienė pasakojo, kad Užliedžių biblioteka buvo įkurta 1967 metais. Tada ji neturėjo net lentynų – knygos buvo kraunamos ant stalo, grindų. „Bibliotekai teko kraustytis iš vienos vietos į kitą, išgyventi daug įvairių pokyčių, todėl esu laiminga, kad vėl sugrįžome čia, tik į erdvesnes ir modernesnes patalpas“, – kalbėjo bibliotekininkė.

Užliedžių biblioteka įsikūrė daugiafunkciame centre, kuriame jau veikia pradinė mokykla, laisvalaikio salė, medicinos punktas. Administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius ir jo pavaduotojas Mantas Rikteris apžiūrėjo baigiamas įrengti patalpas ir patikino, kad atšilus orams prasidės aplinkos tvarkymo darbai.

Per nepriklausomybės laikotarpį Kauno rajono viešoji biblioteka išsaugojo 30 filialų, daugelis jų įsikūrė atnaujintose patalpose. Pastaraisiais metais ypač pagerėjo Piliuonos, Čekiškės, Ramučių filialų sąlygos. Kačerginės biblioteka šiemet taip pat įsikurs naujose patalpose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA