Į pataisos namus Pravieniškėse negrįžo kalinys, paskelbta bėglio paieška | Kas vyksta Kaune

Į pataisos namus Pravieniškėse negrįžo kalinys, paskelbta bėglio paieška

R. Tenio ir Kalėjimų departamento nuotr.

Pirmadienį į Pravieniškių pataisos namus-atvirąją koloniją negrįžo du į Kauną išvykę dirbti nuteistieji. Kaip praneša pareigūnai, vienas jų rastas Kaune, Petrašiūnų mikrorajone, kitas vis dar ieškomas.

Pravieniškių pataisos namai – atviroji kolonija informavo, kad atvirojoje kolonijoje bausmę atliekantis nuteistasis Habibas Mickevičius, gimęs 1994 metais, 2022 m. sausio 24 d. nustatytu laiku negrįžo iš darbo. Grįžti turėjo iki 20 val., rašoma Kalėjimų departamento pranešime žiniasklaidai.

Kalėjimų departamentas paskelbė nuteistojo paiešką. Turinčius informacijos apie H. Mickevičiaus buvimo vietą prašoma pranešti telefonu 112.

Tuo metu Policijos departamento duomenimis, H. Mickevičius buvo išleistas į darbą Kaune. Pareigūnai praneša apie dar vieną pirmadienį į pataisos namus negrįžusį nuteistąjį, tačiau jis buvo rastas tą pačią dieną.

Kaip praneša pareigūnai, sausio 24 d. 18.52 val. buvo gautas pranešimas, kad Kaišiadorių rajone, Pravieniškių kaime, į pataisos namus-atvirąją koloniją negrįžo (besargybinis) nuteistasis (g. 1991 m.), kuris buvo išleistas į darbą Kaune.

Tą pačią dieną apie 22.45 val. Kaune, Marių gatvėje, bute, vyras buvo sulaikytas ir grąžintas į pataisos namus. Aplinkybes aiškinasi Kalėjimų departamento prie Teisingumo ministerijos pareigūnai.

Kalėjimų departamentas informuoja, kad bausmę atliekantys atvirosiose kolonijose asmenys turi teisę savarankiškai be apsaugos lankytis gydymo, savivaldybių įstaigose, parduotuvėse, palikti pataisos namų teritoriją darbo arba trumpalaikių išvykų metu, naudotis mobiliaisiais telefonais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA