Kaune – nauja aktyvaus laisvalaikio erdvė: golfą kviečia žaisti ir žiemą | Kas vyksta Kaune

Kaune – nauja aktyvaus laisvalaikio erdvė: golfą kviečia žaisti ir žiemą

Organizatorių nuotr.

Ne daug kas žino, kad golfo era Lietuvoje prasidėjo visai šalia Kauno, o šis žaidimas sparčiai populiarėja kauniečių tarpe. Vienas pirmųjų šios sporto šakos studentų, dabar jau profesionalus golfo treneris Donatas Gurnys pasirengęs paneigti mitus, kad tai – senjorų ir turtuolių sportas, žaidžiamas tik šiltuoju metų laiku. Šį sportą būtent žiemą treneris kviečia išmėginti vos prieš mėnesį Kaune, Draugystės gatvėje įkurtoje Golfo studijoje.

Nors golfas Lietuvoje dar vis nėra aktyviai propaguojama sporto šaka, kasmet šis žaidimas tampa vis populiaresnis ir laužo įsisenėjusius stereotipus. „Golfas Lietuvoje labai jauna sporto šaka, prasidėjusi 2000 metais šalia Kauno, o paskutinius 5 metus mūsų bendruomenė sparčiai auga. Klubuose golfą žaidžia labai įvairūs žmonės. Tai stipriai populiarėjanti sporto šaka jaunimo tarpe“, – atviravo profesionalus golfo treneris D. Gurnys.

Ne tik pagyvenusiems ir turtingiems

Dažnai galima išgirsti, kad golfas – senjorų sportas, negana to, dar ir labai brangus užsiėmimas. Tačiau, kaip pažymi D. Gurnys, šie stereotipai girdimi vis rečiau.

„Faktas apie senjorų sportą, ko gero, siejamas labiau su kitose šalyse žaidžiančiais žmonėmis. Įprasta matyti, kad užsienyje golfą žaidžia tikrai labai daug vyresnio amžiaus žmonių, bet dauguma nežino vieno fakto – kitose šalyse golfas atsirado daugiau negu prieš 100 metų. Tikėtina, kad tie vyresni žmonės, kurios mes matome, golfą pradėjo žaisti būdami dar vaikai“, – mitą atremia D. Gurnys.

Golfo, kaip brangaus užsiėmimo, treneris įvardinti taip pat nedrįsta ir mano, kad finansiniu atžvilgiu golfą šiais laikais gali žaisti kiekvienas.

„Į klausimą, ar golfas brangi sporto šaka, gali atsakyti tik šį žaidimą pats išmėginęs žmogus. Aš galiu pasakyti tik tai, kad kai golfas atsirado Lietuvoje, buvo gerokai brangesnis užsiėmimas ir tuo metu galėjo išgąsdinti savo kainomis. Visgi manau, kad šiuo metu sau leisti žaisti golfą gali labai daug žmonių“, – teigė D. Gurnys.

Svajonę iškeitė į trenerio darbą

Su stereotipais apipintu sportu D. Gurnys susipažino dar 2004-aisiais. Tuometį Lietuvos sporto universiteto studentą kaip mat susižavėjo dar neišbandyta sporto šaka, o subliuškusi viltis tapti profesionaliu sportininku, įžiebė norą šio žaidimo subtilybių išmokyti kitus.

„Golfas atsirado universitete, ten įstojau į Lengvosios atletikos specialybę ir antrame kurse turėjau rinktis dar vieną sporto šaką. Golfas tuo metu buvo naujai sukurta specialybė universitete ir apskritai naujas sportas Lietuvoje. Na ir žinoma, pasakius apie savo ketinimus išbandyti save golfe, išgirdau, kad man nepavyks, nes per vėlai pradedu. Rankų visgi nenuleidau, norėjau įrodyt, kad galiu išmokti treniruoti kitus“, – pasakojo dabar jau profesionalus golfo treneris.

Donatas Gurnys / Organizatorių nuotr.

Šiandien D. Gurnys gali pasidžiaugti pelnyta nacionaline trenerio kategorija, naryste Profesionalių golfininkų asociacijoje, solidžia patirtimi treniruojant vaikus bei suaugusius ir prieš didžiąsias metų šventes atidaryta Golfo studija.

Ne tik žiemos sportas

Lauke golfas įprastai žaidžiamas nuo balandžio iki lapkričio mėnesio. Tam, kad savo įgūdžius sportininkai bei mėgėjai galėtų treniruoti ir žiemą, D. Gurnys įkūrė unikalią laisvalaikio erdvę – Golfo studiją.

„Panašiose uždarų patalpų golfo zonose esu dirbęs kituose Lietuvos miestuose, tad turėjau patirties ir žinojau tokios vietos naudą, kai žmonės gali treniruotis ištisus metus. Įprastai mes žaidžiame golfą lauke nuo balandžio iki lapkričio mėnesio, todėl šaltuoju metu dauguma padeda lazdas į užkampį iki pat pavasario. Žiemos metu, kai lauke šalta, tokia vieta leidžia mėgautis sportu – žaisti, treniruotis, nepriklausomai nuo to, koks lauke oras. Taip pat studijoje naudojama kompiuterinė įranga suteikia daug naudos ir informacijos norintiems tobulėti ar tiesiog žaisti golfą taip, kaip laukuose“, – apie kilusią idėją įkurti laisvalaikio erdvę pasakojo D. Gurnys.

Erdvė ir treniruotėms, ir šventėms

Trenerio įkurtoje Golfo studijoje gali lankytis įvairaus amžiaus golfo entuziastai – ir rankoje dar nelaikę golfo lazdos, ir norintys tobulėti.

„Studijoje esu įrengęs 3 treniruočių vietas, vienu metu žaisti gali apie 10 žmonių“, – pasakojo D. Gurnys ir pridūrė, kad Studijoje golfo entuziastai gali minėti net gimtadienius ar kitas šventes, mat golfo pradžiamokslį vienu metu gali mokytis iki 20 žmonių.

Nors Golfo studija įrengta uždaroje erdvėje, pojūčiai čia kaip golfo laikuose – smūgio laisvę padeda pajusti 3 modernūs simuliatoriai.

Golfo simuliatoriai / Organizatorių nuotr.

„Studijoje naudojami 2 „Flight Scope Mevo+“ simuliatoriai ir vienas „Skytrack“ simuliatorius. „Mevo+“ yra radarinis simuliatorius, „Skytrack“ yra fotometrinis. Visi 3 simuliatoriai yra puikūs naujų technologijų įrenginiai ir jų transliuojami duomenys padeda geriau išsiaiškinti kiekvieno žaidžiančio smūgių tikslumą ar net klaidas“, – simuliatorių savybes dėstė treneris ir pridūrė, kad Studijoje įrengtas ir ridenimo kilimėlis.

„Golfe yra dvi žaidimo dalys: tai yra smūgiavimas ir ridenimas. Tad smūgiuoti mes mokomės ir treniruojamės, naudodamiesi simuliatorių pagalba, o ridenimą treniruojamės ant specialaus ridenimo kilimėlio, kuris taip pat pritaikytas treniruojantis matyti savo klaidas“, – aiškino treneris.

Iš Studijos – į golfo laukus

Nenorintys žiemą laiko švaistyti veltui Golfo studijoje gali lankyti ne tik privačias treniruotes, tačiau išsilaikyti ir golfo pradžiamokslį – Žalią kortelę.

Golfo simuliatoriai / Organizatorių nuotr.

„Golfo studijoje galima pradėti mokytis ir Žaliosios kortelės kursus, tačiau egzaminus teks laikyti golfo laukuose, nes golfo specifika yra žaidimas ant tikros žolės, kas Studijoje nėra įmanoma. Pradėjus kursą, 4 treniruotes bus Studijoje ir dar 2 treniruotes golfo klube, lauko sezono metu. Po kurso jau galėsite savarankiškai žaisti golfą laukuose“, – teigė treneris.

Veiks ištisus metus

Kaune, Draugystės gatvėje 19 įsikūrusi Golfo studija sportininkų ir mėgėjų lauks visais metų laikais, darbo dienomis ir savaitgaliais nuo 9 val. iki 21 val.

Pavasarį studija pasipildys ir parduotuve – vienoje vietoje bus galima ne tik sportuoti, bet ir įsigyti ar atsinaujinti sportui būtiną inventorių.

„Greitai Golfo studija taps ir oficialia „Ping“ golfo įrangos prekybos vieta, kurioje bus galima įsigyti naujausią „Ping“ golfo įrangą. Parduotuvėje vyks sertifikuotas individualių golfo lazdų pritaikymas, įrangos remontas ir konsultacijos kartu su „Ping Europe“ atstovais“, – ateities planais dalijosi D. Gurnys.

Daugiau informacijos apie Golfo studiją ir individualias treniruotes čia. Registracija vyksta tel. +37069139339 arba el. paštu dgurnys@gmail.com.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA