Prie Kauno „Žalgirio“ arenos užvirė veiksmas – Kas vyksta Kaune

Prie Kauno „Žalgirio“ arenos užvirė veiksmas

Nemuno saloje ruošiamasi KEKS 2022
D. Biržiečio nuotr.

Artėjant dienai, kai visos Europos akys nukryps į Kauną, Nemuno saloje tiesiog verda pasiruošimas didžiajam „Kaunas 2022“ atidarymo renginiui. Prie „Žalgirio“ arenos kyla ne viena scena, montuojama galinga garso ir šviesos įranga.

Kaip antradienį skelbė organizatoriai, vienu pagrindinių atidarymo akcentų taps įspūdinga prancūzų menininko Olivier Grossetête instaliacija – viešbučio-vaiduoklio „Britanika“ maketas. Jo aukštis sieks apie 22 metrus, o statybų dirbtuvėse, kurios vyks sausio 21 d., gali dalyvauti visi norintys. Į dirbtuves registruotis reikia čia.

Tuo metu sausio 22 d., 19.30 val. pagrindinis Europos kultūros sostinės atidarymo renginys „Sukilimas“ prie „Žalgirio“ arenos suburs šimtus menininkų, atlikėjų, techninių specialistų, savanorių ir kultūra degančių žmonių.

1-asis Šiuolaikinio Kauno mito trilogijos veiksmas „Sukilimas“ didžiausią Baltijos šalyse areną pavers milžiniška scena-ekranu, kuris bus puikiai matomas iš daugelio miesto. Įspūdingą muzikos, milžiniškų vaizdo projekcijų, judesio ir šviesų spektaklį kurs masė meno, kultūros ir kitų sričių profesionalų.

„Atidarymo šou užkodavome pozityvią žinią – gyvenimo sunkumais galime pasidalinti mainydamiesi kultūrinėmis patirtimis ir istorijomis. Taigi, „Sukilimas“ – tai pasakojimas apie Kauną Lietuvai ir Europai. Žinią skleidžia Kauno balsai, pastatai ir praeities fragmentai – tai istorijos, artimos kiekvienam“, – sako „Sukilimo“ ir kitų didžiųjų 2022 m. renginių režisierius britas Chrisas Baldwinas.

Išsamų interviu su menininku apie pusantrų metų trukusį pasiruošimą šiam momentui skaitykite čia. Detalią atidarymo savaitgalio programą rasite čia.

Pasijutus prasčiau ar užklupus peršalimo simptomams, gyventojai raginami likti namuose ir stebėti „Sukilimą“ per nacionalinę televiziją ir internetu. Kultūros šiemet išvengti tikrai nepavyks – bus surengta daugiau kaip 40 festivalių, per 60 parodų, daugiau kaip 250 scenos meno renginių, iš kurių daugiau nei 50 premjerų, daugiau nei 250 koncertų.

Svarbu, kad siekiant užtikrinti renginio dalyvių bei žiūrovų saugumą, taip pat – specialiųjų tarnybų darbą, „Sukilimo“ renginio metu, prieš jį ir po jo, bus ribojamas eismas dalyje Kauno miesto centro. Organizatoriai rekomenduoja į „Kaunas 2022“ atidarymo renginius vykti viešuoju transportu, kooperuotis kaimynams, nepamiršti automobilių dalijimosi ar pavežėjų paslaugų.

Pasirinkus į renginius vykti savo automobiliu, rekomenduojamos automobilių aikštelės – prie Kauno geležinkelio ir autobusų stočių, Kauno pilies, Brastos ir Užnemunės g., Aleksoto aerodrome.

Detalūs eismo ribojimai skelbiami čia.

Visi, turintys nemokamą bilietą į atidarymo šou „Sukilimas“, į atitinkamą biliete nurodytą žiūrovų sektorių per jo raide pažymėtus vartus galės patekti 2 val. iki renginio pradžios – nuo 17.30 val.

Nemokami bilietai į renginį platinami platformoje bilietai.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA