Naujuosius Kaunas sutiks be tradicinio koncerto, bet fejerverkais nustebins | Kas vyksta Kaune

Naujuosius Kaunas sutiks be tradicinio koncerto, bet fejerverkais nustebins

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiemet Kaunas Naujuosius metus sutiks ir vėl tyliai. Rotušės aikštėje nevyks naujametiniai šokiai, o žybsinčiais fejerverkais savivaldybė kauniečius žada nustebinti septyniuose mikrorajonuose.

Pernai Naujuosius Kaunas sutiko griežtame karantine, buvo siūloma atsisakyti fejerverkų, išjungti net Kalėdų egles.

Tradicinė Naujųjų metų šventė Rotušės aikštėje nevyks ir šiais metais, tačiau kauniečius džiugins miegamuosiuose rajonuose sutviskę šventiniai fejerverkai.

„Dėl sudėtingos pandeminės situacijos šalyje, didelės šventės nutarta atsisakyti, tad kviesime visus būti atsakingais ir Naujų metų virsmą stebėti per langus, balkonus ar tiesiog savo kiemuose žvalgantis į fejerverkus.

Kaip ir praėjusiais metais kauniečiams dovanosime šventinius fejerverkus, kviesdami ir ragindami vengti didelių susibūrimų. Šiais metais remsimės praėjusių metų patirtimi ir fejerverkais džiuginsime įvairiuose Kauno mikrorajonuose. Vietų iš kurių į dangų kils fejerverkai, kaip ir pernai bus net 7, tad šventinė nuotaika jausis visame mieste”, – naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė.

Plintant naujai COVID-19 omikron atmainai epidemiologai rekomenduoja vengti masinių žmonių susibūrimo vietų tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse.

Vis dėlto, jei to išvengti neįmanoma, uždarose erdvėse privaloma dėvėti medicinines kaukes ar respiratorius, kurie priglunda prie veido ir visiškai dengia nosį ir burną. Kaukes rekomenduojama dėvėti ir atvirose viešose vietose, kai neįmanoma išlaikyti saugaus, ne mažesnio nei 2 metrų atstumo nuo aplinkinių.

Specialistai primena, kad žmonių susibūrimo vietose, renginiuose, šventėse, vakarėliuose ir pan. draudžiama dalyvauti žmonėms, kuriems privaloma izoliacija, izoliavimo laikotarpiu; turintiems ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių (karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.); gavus teigiamą greitojo savikontrolės testo rezultatą (registruotis PGR tyrimo atlikimui).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA