Nušvito istorinis „Kauno grūdų” elevatorius | Kas vyksta Kaune

Nušvito istorinis „Kauno grūdų” elevatorius

„Kauno grūdų“ elevatorius / Bendrovės nuotr.

Žemojoje Fredoje, H. ir O. Minkovskių gatvėje įsikūrę AB „Kauno grūdai” šiais metais miestiečiams ir Kauno svečiams sukūrė ypatingą dovaną – apšvietė istorinį, 1924 metais pastatytą elevatorių.

„Kauno grūdų” elevatorius yra gerai žinomas ir atpažįstamas Kauno pastatas, puikiai matomas ir iš kitame Nemuno krante įsikūrusios didžiosios „Žalgirio” arenos, kuri yra ne tik Kauno, bet ir visos Lietuvos traukos centras, sulaukiantis gausybės lankytojų. Tad šiuo apšvietimu norime pabrėžti ir atkreipti dėmesį į Kauno pastatų istorinę vertę bei prisidėti prie gražesnio Kauno miesto įvaizdžio“, – pasakojo AB „Kauno grūdai“ Generalinis direktorius Andrius Pranckevičius.

Kaip rašoma „Kauno grūdų” pranešime žiniasklaidai, bendrovės elevatorius byloja tarpukario Lietuvos istoriją, kai Kaunas, tapęs Laikinąja sostine, sparčiai plėtėsi ir augo. 1924 metais, 4200 tonų talpos elevatorius buvo pastatytas valstybės lėšomis.

Tai buvo pirmasis ir didžiausias elevatorius Lietuvoje. Vėliau, 1955 metais dėl gyvulininkystės ūkių plėtros ir išaugusio pašarų poreikio, Kauno elevatorius buvo rekonstruotas į kombinuotųjų pašarų gamyklą. Nuo 1993 metų Kauno elevatorius yra vienas iš akcinės bendrovės „Kauno grūdai“ gamybinių padalinių.

Bendrovės generalinis direktorius pasakojo, kad mintis apšviesti elevatorių kilo norint, kad jis būtų matomas ir tamsiu paros metu.

„Miestas yra gyvas ir naktį, tad naktinis Kauno veidas taip pat labai svarbus. Ypač tai aktualu šaltuoju sezonu, kai dienos šviesa džiaugiamės tikrai neilgai. Šiuolaikinių technologijų dėka galime išryškinti ir akcentuoti vertingus objektus, tad tikimės, kad tiek kauniečių, tiek miesto svečių akį džiugins šis, naujas istorinio ir lankytino objekto vaizdas naktiniame mieste“, – sakė A. Pranckevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA