Žaidimų gigantas „Evolution“ toliau plečiasi – iš Kauno transliuoja naują žaidimą, tęsia darbuotojų paiešką | Kas vyksta Kaune

Žaidimų gigantas „Evolution“ toliau plečiasi – iš Kauno transliuoja naują žaidimą, tęsia darbuotojų paiešką

„Evolution“ / Organizatorių nuotr.

Lietuvoje besiplečianti Švedijos kapitalo bendrovė „Evolution“, kurianti IT sprendimus ir teikianti žaidimų tiesioginių transliacijų paslaugas verslui visame pasaulyje, lapkritį, Kaune įsikūrusiame biure, pristatė naują žaidimą. Bendrovė taip pat tęsia aktyvią darbuotojų paiešką.

Anot įmonės operacijų vadovės Lietuvoje Olgos Strelkovos, naujų žaidimų transliavimas Kaune yra reikšmingas simbolinis žingsnis įsitvirtinant laikinojoje sostinėje. „Evolution“ šiuo metu dirba ties dar dviejų žaidimų kūrimu, kuriuos planuojama pristatyti pasaulinei rinkai 2022 metais.

„Mūsų kuriami žaidimai transliuojami bene visame pasaulyje, tad džiugu, jog iš savo studijos Kaune transliuosime produktus, tampančius visos mūsų grupės vėliavnešiais. Kaunas tampa itin reikšminga mūsų verslo vystymo vieta – augame ne tik paslaugų apimtimi, bet ir ieškome naujų darbuotojų į įvairias pozicijas“, – dalijasi O. Strelkova.

Olga Strelkova / Organizatorių nuotr.

Praėjusiais metais biurą Kaune atvėrusi įmonė jau dabar turi per pusantro šimto darbuotojų ir toliau auga. O. Strelkovos teigimu, šiuo metu ieškoma žaidimų vedėjų, kuriais tapti dažniausiai renkasi studentai ar žmonės, norintys būti dėmesio centre, jaustis tarsi televizijos laidų vedėjais, susipažinti su kolegomis iš kitų šalių ar tobulėti tarptautinėje bendrovėje.

„Evolution“ talentų pritraukimo specialistė Kamilė Ramanauskaitė pasakoja, kad būsimi darbuotojai gali rinktis iš kelių galimų pamainų laikų, kuriuos galima koreguoti pagal susitarimus su kolegomis, atsižvelgiant į studijų ar laisvalaikio grafikus.

„Siekdami pritraukti jaunus talentus puikiai suprantame, jog turime būti lankstūs ir padėti jiems suderinti darbą su studijomis ir kitomis veiklomis, taip pat skiriame didžiulį dėmesį sklandžiam įsiliejimo į komandą bei darbo specifiką procesui.

Nereikalaujame ir ankstesnės darbo patirties, kadangi tiek teoriniais, tiek praktiniais naujų darbuotojų apmokymais pasirūpiname patys. Taip pat, nors daugeliui jaunų žmonių esame tarsi pirmasis laiptelis karjeroje, kas paprastai siejama su laikinumu, mes siekiame, kad darbuotojai augtų kaip specialistai bei asmenybės, tobulėtų ir kiltų karjeros laiptais, tęstų darbą su mumis ne vienerius metus“, – sako K. Ramanauskaitė.

Kamilė Ramanauskaitė / Organizatorių nuotr.

Ji taip pat priduria, kad darbuotojų norą likti įmonėje lemia ir vidinė bendrovės politika, skatinanti įvertinimą už rodomus gerus rezultatus: „Vidinių karjeros galimybių sudarymas, tikėtina, yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl įmonės naujokai mumis patiki ir mato savo ateitį kartu – į aukštesnes pozicijas per metus paprastai pakyla iki dviejų trečdalių kolegų.

Darbuotojams siūlome ne tik lankstų darbo grafiką, tobulėjimo bei augimo galimybes, bet ir darbą kitų šalių studijose, dalyvavimą įvairiuose renginiuose, tinklalaidėse, diskusijose, galimybes ugdyti save asmeniškai suteikta literatūra. Daugelį darbuotojų žavi ir tai, kad čia galima dalyvauti įdomiose fotosesijose, bendradarbiauti su nuomonės formuotojais ar netgi tapti įmonės ar mūsų produktų reklaminiu veidu“.

Bendrovė „Evolution“ šiuo metu turi daugiau nei 20 biurų skirtingose pasaulio šalyse. Juose dirba daugiau nei 11 tūkst. darbuotojų. Kaune įsikūrusi studija yra antroji Baltijos šalyse – pirmoji – viena didžiausių kompanijos studijų pasaulyje atidaryta 2006 m. Rygoje. Įmonės transliacijų studijos veikia 24 / 7 / 365 principu, t.y. transliacijos vyksta nenutrūkstamai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA