Namų jaukumas ir specialus šefo meniu: „Numan“ kviečia užsisakyti Kūčių vakarienę | Kas vyksta Kaune

Namų jaukumas ir specialus šefo meniu: „Numan“ kviečia užsisakyti Kūčių vakarienę

Organizatorių nuotr.

Kalėdų karštinė prasidėjusi dovanų pirkimu, vis labiau primena ir apie svarbiausią švenčių momentą, išskirtinę ir vienintelę metuose – Kūčių vakarienę. 12-os Kūčių stalo patiekalų ruošiama vakarienė gali atrodyti nelengva užduotis, ypač jei šventės bus tik pačių artimiausių rate, todėl išskirtine virtuve garsėjantis Kauno restoranas „Numan“ antrus metus tęsia tradiciją ir turi pasiūlymą šventiniam stalui – paruoš tradicinę Kūčių vakarienę ypatingai.

Idėja pagaminti ir į namus pristatyti tradicinius Kūčių patiekalus „Numan“ restorano šefui Adomui Jegnorui kilo pernai, kuomet karantinas smarkiai apribojo judėjimo ir apsipirkimo galimybes. Šiemet restoranas kviečia šventes sutikti jaukiai, namuose, artimųjų apsuptyje, ir mėgautis restorane paruoštais šventiniais patiekalais.

„Kūčios – viena svarbiausių metų vakarienių, jungianti šeimas. Laikai padiktavo galimybę jomis pasirūpinti mums – restoranams. Tad mes, restorano „Numan“ komanda, jau turėdami vienų Kūčių vakarienės ruošos savo svečiam patirtį, supratome, kaip tai yra svarbu svečiams, o mums malonu ją ruošti. Šiais metais, rengdami Kūčių meniu, laikėmės šių vertybių: tradicijos, šiuolaikiškos mitybos „bangos“, pažįstamo skonio, kokybiškų produktų, saiko. Visa tai sudėti į 12-os patiekalų vakarienę buvo maloniai lengva“, – teigia A. Jegnoras.

Kūčios „Nüman“ restorane / Organizatorių nuotr.

Išskirtinių patiekalų meistras neslepia, kad praeitais metais Kūčių vakarienės pasiūlymas pasiteisino, o šiemet užsakymai šventinei vakarienei į namus prasidėjo jau gruodžio pradžioje.

„Šiais metais dalis klientų tie patys asmenys, kurie liko labai patenkinti, kad sutaupė laiko. Jiems nereikėjo stovėti prie puodų ar parduotuvių eilėse“, – džiaugėsi A. Jegnoras ir pridūrė, kad šiemet klientus stebins naujai sudarytu ir patobulintu meniu. Restoranas pasistengs išlaikyti aukštą produktų kokybę iki pat vakarienės pradžios.

Dėmesys kokybei ir puoselėjamos tradicijos

A. Jegnoras atkreipė dėmesį, kad „Numan“ komanda, turėdama ilgametę darbo su tiekėjais patirtį, kokybiško produkto vertybę laiko viena svarbiausių. „Šiandien vis atidžiau renkamės maisto produktus, tad ieškome geriausio, natūraliausio.“
12-os patiekalų vakarienėje didelis dėmesys skiriamas užkandžiams, tarp kurių ragausite patiekalų, sukomponuotų iš marinuotos skumbrės, sūdyto upėtakio, silkės, vytintų burokėlių ir kitų įvairių daržovių.

„Ilgai laukta šventė prie stalo visada būna užsitęsianti, todėl natūralu, kad meniu didžiausią vietą užima užkandžiai, kuriais galime dalintis, ragauti neskubėdami. Užkandžiai ruošti iš žuvies, daržovių bei riešutų, laikantis pasninko tradicijų – nenaudoti gyvulinės kilmės produktų. Garantuotą vietą meniu turi aguonpienis su kūčiukais bei kisielius – jie tęsia senąsias šios vakarienės tradicijas. Kiti pažįstami skoniai (skumbrė su pomidorais, sūdyta žuvis bei raugintos daržovės) papildys užkandžių poziciją“, – meniu įvairovę atskleidė „Numan“ virtuvės šefas.

Kūčios Nüman restorane / Organizatorių nuotr.

Pagrindiniam patiekalui siūlomas šakninių daržovių ir žuvies troškinys. Desertui – Kalėdomis kvepiantis pyragaitis.

„Pagrindinį meniu patiekalą – žuvies troškinį – ruošiame iš pamaryje gaudytos žuvies bei ūkininkų užaugintų šakninių daržovių. Žinodami, jog Kalėdų laikotarpis mus visus įsuka į greitą verpetą, vis mažiau laiko lieka smulkiems dalykams, tad pagrindinį patiekalą pateikiame taip, kad jį paruošti galėtumėte namuose, užkaitę puodą vandens.

Meniu mielai pateiksime ir šiuolaikinės mitybos ,,bangos“ akcentų. Paruošime augalinės kilmės užtepą, kuris atstos sviestą. Taip pat galėsite ragauti lazdyno riešutų kreminės tekstūros sūrį. Desertas – riešutų, džiovintų vaisių bei juodojo šokolado pyragaitis – ruoštas su natūraliais saldikliais. Ir šį kartą čia neprireikė miltų ar kiaušinių“, – teigė A. Jegnoras.

Profesionalus apskaičiavimas

Šventiniu laikotarpiu galvos skausmu tampa ne tik maisto gaminimas, tačiau ir kupini pirkinių krepšeliai bei milžiniškos eilės parduotuvėse, taip pat po švenčių likę patiekalai ir nebešvieži produktai. Kaip pabrėžia A. Jegnoras, Kūčių vakarienė į namus išspręs ne tik maisto švaistymo problemą, tačiau padės sutaupyti laiko bei išvengti papildomų pandemijos iššūkių.

„Dabar, kai gyvename gausoje, o galimybės gauti tai, ko norim – beribės, saikas tampa viena didžiausių vertybių. Taigi Kūčių vaišės paruoštos taip, kad galėtume po ilgai lauktos vakarienės jaustis gerai, patogiai ir nepersivalgę. Maloniai esame pasiruošę priimti užsakymus ir rūpintis Jūsų Kūčių vakarienės stalo gėrybėmis“, – „Numan“ restorano pasiūlymu kviečia pasinaudoti A. Jegnoras.

Saugus supakavimas

12-a nepriekaištingai paruoštų patiekalų restoranas „Numan“ saugiai supakuos vienoje dėžėje. Suruoštas gėrybes bus galima ragauti tiesiai iš patogių ir šventei pritaikytų pakuočių arba lengvai perkelti ant šventiškai serviruoto stalo.

Užsakymai priimami el. paštu info@numan.lt arba telefonu +370 602 00153.

Paruoštą vakarienę bus galima atsiimti „Numan“ restorane Kaune, Nemuno g. 43.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA