Originalios kalėdinės dovanos po vienu stogu: Kaune prasideda „Hansa” mugė | Kas vyksta Kaune

Originalios kalėdinės dovanos po vienu stogu: Kaune prasideda „Hansa” mugė

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Gruodžio 3 dieną „Žalgirio” arenoje startuoja kalėdinė „Hansa” mugė, kurioje kauniečiai ir miesto svečiai ras ne tik dovanų artimiesiems, bet ir malonių ar skanių gaminių sau. Norintys pasilepinti ar pasirūpinti šventinėmis dovanomis iš anksto, „Žalgirio” arenoje bus laukiami visą savaitgalį.

„Hansa” mugė – naujas mugės projektas, po vienu stogu suburiantis išskirtinių mažųjų gamintojų prekių ir paslaugų dalyvius. Mugės tikslas – skatinti smulkųjį verslą, didinti Lietuvos gamintojų žinomumą, padėti atsigauti nuo COVID-19 pandemijos valdymo ribojimų suvaržytiems mažiesiems prekybininkams.

Gurmanai mugėje galės įsigyti itališkų delikatesų, latviškų sūrių, Lietuvoje marinuojamų alyvuogių, mėsos vyniotinių, rūkytos žuvies bei kitų gaminių iš Lietuvos ūkių.

Pasiruošti didžiosioms metų šventėms kvies ir Lietuvos kūrėjai, kurie į Kauno „Žalgirio” areną atveš aprangos ir stiliaus detalių vaikams bei suaugusiems, išskirtinių interjero elementų, keramikos gaminių.

Anot mugės organizatorių, simboliška, jog „Hansos” mugių ciklas pradedamas Kaune – mieste, kuris buvo svarbiausias prekybos punktas Lietuvoje.

„Hanzos (Hansos) lyga – XIII a įkurta prekybinė ir politinė sąjunga, kurios tikslas ginti pirklių interesus, derėtis dėl palankesnių sąlygų prekybai, naujų prekių bei rinkų paieška. Hanzos (Hansos) lygai priklausiančiuose miestuose buvo steigiamos kontoros, kurių tikslas – organizuoti prekybą. Todėl vietiniai pirkliai savo pirkėjams galėdavo pasiūlyti išskirtinių prekių, atgabentų iš tolimų kraštų.

Šių dienų mugės prekybininkai ar dalyviai – tai iš naujo atgimę tie senieji pirkliai, kurie stengiasi mugės lankytojams pasiūlyti kokybiškų ir išskirtinių prekių bei produktų”, – teigia mugės organizatoriai.

Įėjimas į „Hansa” mugę – nemokamas, tačiau reikalingas galimybių pasas.

Mugė „Žalgirio” arenoje šurmuliuos gruodžio 3-5 dienomis:

Gruodžio 3 dieną nuo 11 iki 20 val.

Gruodžio 4 dieną nuo 10 iki 20 val.

Gruodžio 5 dieną nuo 10 iki 15 val.

Daugiau informacijos čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA