Besiruošiant įžiebti Kalėdų eglę kauniečiai dėl aptvertos Rotušės aikštės negali patekti į namus | Kas vyksta Kaune

Besiruošiant įžiebti Kalėdų eglę kauniečiai dėl aptvertos Rotušės aikštės negali patekti į namus

Nenumaldomai artėjant Kauno eglės įžiebimui ir aplink Rotušės aikštę iškilus atitvarams, gyventojai jau pajuto šio plano trūkumus – patekti į namus, vietos parduotuves ir kavines tapo neįmanoma.

„Dėl eglutės įžiebimo žmonių neleidžia nei į Rotušes aikštės kavines, nei parduotuves, taip pat gyventojai turi problemų dėl patekimo į namus“, – komentavo kaunietis.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad šiemet Rotušės aikštėje stabėti žaliaskarės įžiebimą galės ne visi.

„…Vienintelis išskirtinumas šiemet – kad koncertas skirtas tik televizijai, todėl miestiečius raginame šiltai stebėti įžiebimą iš namų, juolab, kad koncerto filmavimai vyks dviejose miesto vietose“, – kalbėjo A. Augonė, savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja.

Dalis filmavimų vyks Rotušės aikštėje, už tai visą įžiebimo dieną čia bus ribojamas eismas. Įvažiavimai bus užtverti, čia negalės patekti automobiliai, numatyta riboti ir pėsčiųjų patekimą į aikštę.

„Kadangi koncertas vyks tik per televiziją, į aikštę per įžiebimą šiemet kviečiame išskirtinę auditoriją – vaikus su negalia. Mums rūpi jų sveikata, jaučiamės atsakingi, kad rotušėje jie jaustųsi saugūs. Tai viena priežasčių, kodėl bus ribojamas patekimas į aikštę. Ši publika pasirinkta dėl to, kad gruodžio 3-iąją yra Tarptautinė neįgaliųjų žmonių diena. Pagalvojome, kad tie vaikai, turbūt, įprastomis sąlygomis negali atvykti prie eglutės ir pamatyti koncerto. Šiemet eteryje bus šie vaikai“, – paaiškino Kultūros skyriaus vedėja.

Primename, kad transliaciją iš Rotušės aikštės galėsite stebėti portale nuo 17 val.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA