Kauno senamiestis dėl eglutės įžiebimo laikinai užsidaro: bus draudžiamas pėsčiųjų ir transporto eismas | Kas vyksta Kaune

Kauno senamiestis dėl eglutės įžiebimo laikinai užsidaro: bus draudžiamas pėsčiųjų ir transporto eismas

Eglutės spaudos konferencija

Šeštadienio vakarą Kaunas įžiebs didžiąją artėjančių Kalėdų puošmeną. Ruošiantis šventei ir viso renginio metu numatyta riboti transporto bei pėsčiųjų srautus aplink Rotušės aikštę. Automobilių įvažiavimas į senamiestį bus uždarytas jau nuo 10 val., o šventinį koncertą kauniečiai kviečiami stebėti nuotoliniu būdu. Specialią Kalėdų eglės įžiebimo transliaciją nuo 17 val. bus galima išvysti naujienų portaluose „Kas vyksta Kaune” ir „Delfi”.

Kaip rašoma Kauno savivaldybės pranešime žiniasklaidai, automobilių pravažiavimus aplink senamiestį šeštadienį numatyta riboti nuo 10 iki 22 val. Eismas bus uždarytas ties A. Jakšto, M. Valančiaus, M. Daukšos bei Muitinės, Aleksoto ir Raguvos gatvėmis, taip pat nuo sankirtos su Kumelių ir V. Sladkevičiaus gatvėmis.

Pėsčiųjų eismas Rotušės aikštėje ir jos prieigose lapkričio 27 d. bus ribojamas nuo 15 val. iki 19 val. Aikštės perimetras bus apjuostas atitvarais, o patekimą iš aplinkinių gatvelių kontroliuos apsaugos darbuotojai bei policijos pareigūnai.

Eismo schema / Kaunas.lt nuotr.

„Ypatingą dėmesį atkreipti turėtų tie, kurie įprastai savo transporto priemones palieka Rotušės aikštėje – tądien čia to padaryti nepavyks nuo 10 iki 22 val. Jau penktadienio vakarą ant aikštėje stovinčių automobilių stiklų bus paliktos skrajutės su prašymu patraukti transporto priemones”, – teigė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Privažiuoti prie savo namų galės tik senamiesčio gyventojai, tačiau parkavimas Rotušės aikštėje bus ribojamas ir jiems. Aikštės prieigose parkuoti automobilius galės tik specialius leidimus turintys žmonės: žurnalistai su akreditacijomis ir į šį transliacijos filmavimą pakviesti judėjimo negalios paliesti vaikai bei juos lydintys asmenys.

Jau penktadienio vakarą nuo 18 val. bus uždaryta ir automobilių stovėjimo aikštelė greta Kauno pilies. Ši erdvė paliekama aptarnaujančiam renginio techninio personalo transportui bei keliems šimtams į koncertą atvyksiančių vaikų su specialiais kvietimais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA