Laisvės alėja nusidriekė kitokia „Sielų upė“ | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėja nusidriekė kitokia „Sielų upė“

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lapkričio 1-osios vakarą minios kauniečių Laisvės alėjoje leidosi nešami tradicinės „Sielų upės“. Jau 20 kartą Vilniaus universiteto Studentų atstovybės Kaune (VU SA KnF) surengta Visų Šventųjų dienos iniciatyva šiemet kitoniška – pagrindinėje pėsčiųjų gatvėje suvirpėjo ne tikros, o šviesos diodų (LED) žvakutės.

Pasivaikščioti atsiminimų alėja tapusia gatve pirmadienio vakarą atvyko daugybė kauniečių. Ir seni, ir jauni, pasiramsčiuodami lazdele ar dar tik stumiami vaikiškuose vežimėliuose plaukė elektrine „Sielų upe“. Vieni žingsniavo apimti rimties, o kiti nusiteikę švęsti laisvadienius.

Kaip jau rašė „Kas vyksta Kaune“, akcija „Sielų upė“ pradėta rengti 2002-aisiais. Renginio sumanytoja – VU Kauno humanitarinių mokslų fakulteto Kultūros vadybos studentė Agnė Januškevičiūtė, o pirmasis renginys prasidėjo prie dekanato Muitinės gatvėje ir užsibaigė šalia Napoleono namo.

Bėgant metams, „Sielų upė“ tapo vis populiaresnė ir pradėjo vilnyti nuo Kauno rotušės iki pat Soboro. Šįmet akcija nušvietė Laisvės alėjos atkarpą nuo fontano iki Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios (Soboro). Trumpesnė atkarpa, anot organizatorių, pasirinkta siekiant tausoti aplinką ir dėl to, kad įprastinėje vietoje – Vilniaus gatvėje – vyksta rekonstrukcija.

Jubiliejinė akcija – išskirtinė, mat pirmą kartą naudojamos LED žvakės, tad kauniečių prašyta savo žvakių nenešti. Nepaisant to, praeiviai Laisvės alėjoje uždegė ir vieną kitą tikrą žvakelę.

„Kadangi norėjome naudoti kuo mažiau medžiagų ir palikti kuo mažiau atliekų, pasirinkome nedideles daugkartines LED žvakes. Šįmet atliekų nebelieka, kadangi visos mūsų medžiagos yra daugkartinio naudojimo ir tarnausiančios ne vienerius metus“, – naujienų portalui sakė VU SA KnF pirmininkė Lijana Savickienė.

Akcijoje panaudota apie 2 tūkst. LED žvakių, kitąmet jos turėtų pasitarnauti vėl.

„Sielų upė“ pernai dėl pandemijos vyko internetinėje erdvėje, o 2019 m. ji sutraukė tūkstančius dalyvių. Iniciatyva lapkričio 1 d. Laisvės alėjos atkarpoje nuo fontano iki Soboro vyks iki 22 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA