Kauniečiai pametė galvas dėl Helovino | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai pametė galvas dėl Helovino

Skaitytojo nuotr.

Vos kelioms dienoms likus iki Šiurpnaktės, liaudyje vadinamos iš anglų kalbos adaptuotu Helovino vardu, kauniečiai, rodosi, ketina pašvęsti kaip reikiant. Prie kostiumų parduotuvės Savanorių prospekte nusidriekė tokia pat ilga eilė, koks laukia savaitgalis.

Kaip apie 17 val. užfiksavo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas, prie karnavalinių kostiumų nuomos salono ir parduotuvės „Burtė“ Savanorių prospekte rikiavosi apie 50 žmonių. Eilė nutįso keliasdešimt metrų, kone iki namo kampo.

Eilė prie „Burtės“ Savanorių prospekte / Skaitytojo nuotr.

Parduotuvė šiokiadieniais dirba iki 18 val. – greičiausiai, klientų daugiau plūstelėjo po darbų. „Burtės“ portale nurodoma, kad dėl didelio apkrovimo, užsakymų kiekio ir pirkėjų srauto parduotuvėse, šiomis dienomis darbuotojai negali atsiliepti telefonu ir atsakyti žinutes.

Taip pat primenama, kad Vyriausybės nutarimu nuo rugsėjo 13 d. fizinėje parduotuvėje pirkėjai gali būti aptarnaujami tik su galimybių pasu. Kadangi parduotuvės ir kostiumų nuomos studijos plotas gana nedidelis, daugeliui kauniečių tenka palaukti lauke.

Penktadienį parduotuvė atsidarys 10 val., jei kostiumu kažkas dar nepasirūpino, dirbti turėtų ir šeštadienį, nors rekvizitai.lt ir pačios „Burtės“ puslapyje nurodomas skirtingas laikas, tad verčiau taikyti į pirmą dienos pusę, apie 11 val.

Helovinas spalio 31 d. švenčiamas daugelyje Vakarų šalių ir sparčiai populiarėja Lietuvoje – atsidaro siaubo parkai, organizuojami kraupūs teminiai vakarėliai. Manoma, kad Helovinas šaknis įleidęs keltiškoje Sauino šventėje. Keltų naujieji metai prasidėdavo lapkričio 1 d., o išvakarėse būdavo rengiamos iškilmės mirties viešpaties Samhaino garbei.

Šiemet Heloviną trankiai atšventę kauniečiai turės pakankamai laiko atsikvėpti ir atsigręžti į lietuviškąsias mirusiųjų atminimo tradicijas – pirmadienį (lapkričio 1 d.) bus minima Visų šventųjų diena, o antradienį (lapkričio 2 d.) – Vėlinės. Abi dienos Lietuvoje yra išeiginės.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA