Kaune ir visoje Lietuvoje įamžintas retas reiškinys | Kas vyksta Kaune

Kaune ir visoje Lietuvoje įamžintas retas reiškinys

„Facebook“ grupės „Orų entuziastai“ nuotr.

Ketvirtadienio vakarą socialiniame tinkle paviešintos violetiškai romantiškos nuotraukos. Saulei leidžiantis dangus visoje Lietuvoje nusidažė neįprasta spalva. Pirmą kartą tokį reiškinį pamatę žmonės net pagalvojo, kad jiems vaidenasi.

„Ar matėte šiandienos vakaro dangų? Tokios spalvos debesuotame danguje fiksuotos kone visoje Lietuvoje.

Reiškinys gana retas, nes Saulės spinduliai retokai būna būtent taip išsklaidomi. Purpurinė spalva rodo, kad atmosferoje yra daug drėgmės (silpnas lietus, debesys), o saulė tuo metu švietė prie pat horizonto (prieš pat nusileidimą žemiau horizonto).

Tokiu kampu šviesa praeidama pro storus debesis dėl refrakcijos iš gelsvos / rausvos pavirto į purpurinę / violetinę. Panašiai dangus kartais nusidažo vakare po gausesnio lietaus, paprastai vasarą, saulei irgi esant prie horizonto“, – ketvirtadienį, 20.30 val. paskelbta Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos „Facebook“ puslapyje.

Violetinis dangus Kaune / „Facebook“ grupės „Orų entuziastai“ nuotr.

Violetinė dangų nuspalvino ne tik Kaune, bet ir Molėtuose, Kelmėje, Alytuje, Šiauliuose bei daugelyje kitų gyvenviečių. Ne vienas, pamatęs violetinius debesis, pasitrynė akis ir pamanė, kad vaidenasi.

Detalią Kauno orų prognozę rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA