Į Lietuvą atkeliauja galingas ciklonas: siautės ypač stiprus vėjas, nustebins šiluma | Kas vyksta Kaune

Į Lietuvą atkeliauja galingas ciklonas: siautės ypač stiprus vėjas, nustebins šiluma

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienio dieną per šalį praslinks šiltasis atmosferos frontas. Diena bus apniukusi, tik po pietų, tolstant frontui, pietinė šalies pusė gali sulaukti pragiedrulių ir šiek tiek saulės.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, pirmoje dienos pusėje daugelį rajonų aplankys lietus. Vėjas pūs iš pietų, pietvakarių, stiprės ir vakariniuose rajonuose gūsiuose sieks 15-20 m/s. Diena bus šilta ir oras šils iki 11-16 laipsnių šilumos. Šilčiausia diena nusimato pajūryje ir pietvakarių Lietuvoje.

Ketvirtadienio naktį lietus palaistys tik kai kuriuos šalies rajonus. Vėjas liks pietvakarių, smarkokas ir naktį vietomis gūsiai užpūs iki 15-20 m/s. Naktis bus šilta ir atvės iki 9-14 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio dieną palis jau daug kur. Vėjas krypties nekeis ir nesiruoš rimti – daug kur gūsiai bus 15-20 m/s, vakarop vakariniame šalies pakraštyje stiprės iki 27 m/s, o pajūryje iki 30 m/s. Nepaisant gūsingo vėjo diena nusimato šilta ir temperatūra svyruos tarp 13-17 laipsnių šilumos.

Penktadienį orų permainų nesulauksime. Didžioji šalies dalis neišvengs lietaus. Vėjas krypties nekeis ir dar labiau sustiprės.

Visoje šalyje vėjas pūs 15-20 m/s, vietomis iki 27 m/s, o pajūryje naktį ir pirmoje dienos pusėje iki 32 m/s. Nakties metu oras atvės iki 4-9, o dieną šils iki 7-12 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA