Portalas „Kas vyksta Kaune” atsisakė komentarų straipsniuose | Kas vyksta Kaune

Portalas „Kas vyksta Kaune” atsisakė komentarų straipsniuose

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sekant sėkmingiausiais pasaulinės internetinės žiniasklaidos pavyzdžiais, portalas „Kas vyksta Kaune” atsisakė vartotojų komentarų naujienose. Taip siekiama sumažinti nepatikrintos informacijos sklaidą ir užkirsti kelią internautų įžeidinėjimams.

„Kuriant naują portalo dizainą, turėjome daug diskusijų, kaip komentarų atsisakymas paveiks portalo vartojimo statistiką, skaitytojų įsitraukimą. Po kelių mėnesių bandymų nusprendėme prie komentarų visai negrįžti”, – teigia portalo „Kas vyksta Kaune” įkūrėjas Vaidas Pilkauskas.

Per pirmuosius rudens mėnesius be komentarų, šiek tiek sumažėjo vartotojų atverčiamų puslapių skaičius, tačiau padaugėjo skaitytojų, kurie skaito daugiau portalo straipsnių. Dar viena itin džiuginanti aplinkybė, jog baigėsi teisėsaugos institucijų kreipimaisi dėl įžeidžiančios ir neteisingos informacijos portalo komentarų skiltyje, kuomet anonimiškumu prisidengę vartotojai platino nepatikrintą informaciją, asmeniškai įžeidinėjo kitus skaitytojus.

Portalo naudotojai ir toliau turi galimybę aktyviai prisidėti prie portalo turinio kūrimo. Jiems sukurta speciali rubrika „Skaitytojai praneša”, kurioje vartotojai gali dalintis savo nuomonėmis ir pastebėjimais.

Nuo pat „Kas vyksta Kaune” idėjos starto, didelis dėmesys skiriamas vartotojų įsitraukimui, aktyvūs kauniečiai yra didelė portalo sėkmės dalis.

„Mes skatiname vartotojus dalintis informacija, išsakyti savo nuomonę, tačiau nenorime palaikyti neigiamų emocijų ir klaidingos ar tendencingos informacijos sklaidos portale, už kurio turinį atsakome mes”, – sako V. Pilkauskas.

Apie planus riboti anoniminius komentarus praėjusią savaitę paskelbė ir didžiausias Lietuvoje naujienų portalas „Delfi.lt”. Jie stabdo galimybę komentuoti prie portalo straipsnių ar vaizdo reportažų, kuriuose nagrinėjamos su vakcinacija nuo koronaviruso susijusios temos.

Artimiausių kelių mėnesių laikotarpiu, įgyvendinus portalo technologinius atnaujinimus, anoniminių komentarų „Delfi.lt” visai neliks – diskutuoti komentarų dalyje galės tik užsiregistravę vartotojai.

Prie šios iniciatyvos jungiasi ir „15min“ bei „lrytas“, tad tikėtina, kad interneto higiena Lietuvai žengiant į 2022-uosius, bus kur kas stipresnė.

Bendrovės „Gemius Baltic” duomenimis, portalas kasvyksta.lt rugsėjį pasiekė 659 tūkst. unikalių vartotojų ir yra 9-oje vietoje pagal visus audituojamus lietuviškus interneto tinklapius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA