Kauno valdininkai kavai netaupo | Kas vyksta Kaune

Kauno valdininkai kavai netaupo

Asociatyvi / R. Tenio, archyvo nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Dalis suaugusių žmonių šiokiadienio ryto neįsivaizduoja be kofeino dozės, kurią įdienojus paprastai reikia kartoti. Ne išimtis ir Kauno savivaldybė – čia per metus sumalama apie pusė tonos kavos pupelių, o kur dar kiti tonizuojančio gėrimo ingredientai. Paskutine sutartimi savivaldybė į darbuotojų ir svečių budrumą numatė investuoti nei daug, nei mažai – 60 tūkst. eurų.

Kaip skelbiama Centriniame viešųjų pirkimų portale, šių metų rugpjūčio 26 d. sudaryta sutartis tarp Kauno miesto savivaldybės administracijos ir UAB „Officeday“. Iki 2024 m. rugpjūčio 31 d. galiojančiu susitarimu bendrovė įsipareigojo teikti kavos aparatų nuomos ir priežiūros paslaugas, taip pat tiekti kavą ir kitas prekes.

Numatyta maksimali sutarties vertė metams – 20 tūkst. eurų su PVM, tad per trejus metus susidarytų apvali 60 tūkst. eurų su PVM suma. Į šią kainą įskaičiuojami visi mokesčiai, su įrangos tiekimu, pristatymu, remontu ir priežiūra susijusios išlaidos. Tiesa, formaliai sutartis galioja 12 mėnesių su galimybe ją pratęsti dar 24 mėnesiams.

Savivaldybė už minėtą metinę sumą gauna du automatiškai puodelius paduodančius ir šešis puodelių nepaduodančius kavos aparatus, kurių nuoma su aptarnavimu skaičiuojami kas mėnesį (~7173 eurai), kitą nemažą išlaidų dalį sudaro 480 kg kavos pupelių (~5227 eurai).

Numatyta įsigyti ir 240 kg pieno miltelių, 120 kg airiško kremo skonio kavos gėrimo miltelių, 60 kg tirpaus šokolado gėrimo miltelių, o visa tai pilti į keliasdešimt tūkstančių dviejų dydžių popierinių vienkartinių puodelių.

„Officeday“ pasiūlė paslaugas teikti už 17 677 eurus su PVM. Čia reikia pažymėti, kad savivaldybė pagal sutartį gali pirkti daugiau ar mažiau prekių, neviršydama maksimalios sumos, taip pat neįsipareigoja nupirkti viso prekių kiekio už visą pirkimui skirtą sumą.

Visgi paskutinių kelerių metų viešieji pirkimai rodo, kad Kauno savivaldybė kavai išleidžia vis daugiau. Štai 2015-2016 m. kavos aparatų nuomos ir aptarnavimo paslaugos pirktos iš bendrovės „Coffee Address“, kuriai atseikėta virš 13 tūkst. eurų.

2016-2019 m. sudaryta netoli 29 tūkst. eurų kvapni sutartis su „Officeday“, o 2018-2021 m. su ta pačia įmone savivaldybė pasirašė virš 48 tūkst. eurų vertės sutartį. Dar per 18 tūkst. eurų išleista kavos aparatams ir jų dalims, įsigytoms iš „Krinonos“.

Įdomu, kad „Coffee Address“, „Sodros“ duomenimis, 2016 m. turėjo 46 apdraustus darbuotojus, o „Officeday“ šiuo metu tedirba 5 apdrausti asmenys. Beje, kaip rekomendacija viešojo pirkimo sutartyje pateikta pažyma iš „BTA Baltic Insurance Company“ filialo Lietuvoje, kuris naudojosi analogiškomis kavos aparatų paslaugomis kaip ir Kauno savivaldybė.

543 darbuotojus turinti privati draudimo bendrovė per beveik trejus metus kavos aparatų nuomai ir produktams išleido 12 282 eurus, o 607 darbuotojus turinti Kauno savivaldybė numato išleisti 60 tūkst. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA