Kauną pagaliau pasiekė kiniškas granitas: Muzikinio teatro sodelyje vėl zuja darbininkai | Kas vyksta Kaune

Kauną pagaliau pasiekė kiniškas granitas: Muzikinio teatro sodelyje vėl zuja darbininkai

Muzikinio teatro sodelio rekonstrukcija / Kaunas.lt nuotr.

Pernai vasarą pradėti Kauno Muzikinio teatro sodelio rekonstrukcijos darbai vėl įgauna pagreitį. Liepą kauniečiams turėjusiame atsiverti skvere darbai sustojo dėl pasaulinės situacijos, tačiau kaip praneša savivaldybė, kiniškas granitas jau Kaune – sodelyje vėl pluša darbininkai.

„Miesto sode vėl verda veiksmas! Jau paklotos pirmosios granito plokštės, kurių kelionė į Kauną užtruko dėl sutrikusių tarptautinių transporto kelių ir krovinių srautų. Vaizdingoje erdvėje priešais Kauno valstybinį muzikinį teatrą rangovai pluša pilnu pajėgumu, kad naujoji danga kuo greičiau papuoštų atgyjantį skverą”, – rašoma pranešime.

Pažymima, kad po rekonstrukcijos šią erdvę papildys nauji mažosios architektūros elementai, dėmesio sulauks ir centrinėje parkelio dalyje esantis fontanas. Tamsiuoju paros metu tiek estetinį grožį suteiks, tiek ir didesnį saugumą užtikrins atnaujintas apšvietimas.

Renovacija palies ir centrinėje parkelio dalyje esantį fontaną. Skulptorių bendruomenės sprendimu, Juozo Ruzgo ugnies deivės skulptūrą „Gabija“ nuspręsta perkelti į kitą miesto erdvę.

Vykdant rekonstrukcijos darbus ypatingas dėmesys bus skiriamas istorinei Romo Kalantos atminimo vietai. Unikalus monumentas ir toliau išliks toje pačioje vietoje. Taip pat projekto vykdytojams pavesta atsakingai saugoti čia augančius medžius.

Žadama, kad infrastruktūra bus draugiška asmenims su negalia bei tėvams su vežimėliais. Projekte numatyta panaikinti muzikinio teatro pašonėje esančius laiptus vietoje jų įrengiant pandusus.

Muzikinio teatro sodelio rekonstrukcijos darbus buvo planuojama užbaigti 2021 m. III ketvirtį. Atliekama rekonstrukcija miestui kainuos 3,337 mln. Eur su PVM.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA