Girti ir su ne savo „gpasu” į prekybos centrą patekti bandę kauniečiai užsidirbo po ikiteisminį tyrimą | Kas vyksta Kaune

Girti ir su ne savo „gpasu” į prekybos centrą patekti bandę kauniečiai užsidirbo po ikiteisminį tyrimą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienį į Europos prospekte esantį prekybos centrą du kauniečiai bandė patekti su svetimais „gpasais”. Policija pradėjo du ikiteisminius tyrimus.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, rugsėjo 28 dieną apie 11.00 val. Kaune, Europos prospekte, į prekybos centrą atvykęs neblaivus (1,70 prom.) 1985 metais gimęs vyras tikrinančiam darbuotojui pateikė ne savo dokumentą – „gpasą”.

Vakarop, apie 18.15 val., į tą patį prekybos centrą su svetimu „gpasu” bandė patekti dar vienas neblaivus (1,85 prom.) 1967 metais gimęs vyras.

Kaip informuoja pareigūnai, dėl abiejų atvejų pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 302 str. – Antspaudo, spaudo ar dokumento pagrobimas arba pagrobtojo panaudojimas.

Remiantis Baudžiamuoju kodeksu, tas, kas pagrobė ar neturėdamas teisėto pagrindo įgijo, laikė, gabeno, siuntė, panaudojo ar realizavo fizinio ar juridinio asmens antspaudą, spaudą, dokumentą ar griežtos atskaitomybės blanką, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad nuo rugsėjo 13-osios „gpaso“ neturintiesiems žmonėms draudžiama lankytis nebūtinųjų prekių parduotuvėse, dideliuose prekybos centruose, turgavietėse (kai plotas viršija 1,5 tūkst. kv. metrų), jie negali gauti grožio paslaugų, lankytis sporto klubuose ar dalyvauti renginiuose, į kuriuos susirenka daugiau nei 500 žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA