P. Gražulis pripažino, kad susirgo koronavirusu | Kas vyksta Kaune

P. Gražulis pripažino, kad susirgo koronavirusu

delfi.lt 2021/09/15 14:42
Petras Gražulis / DELFI nuotr.

Seime vis nepasirodantis Regionų frakcijos narys Petras Gražulis trečiadienio rytą sudalyvavo nuotoliniame Aplinkos apsaugos komiteto posėdyje. Politikas rankoje laikė nosinaitę ir ja vis valėsi nosį, atrodė, jog sloguoja. Naujienų portalas alfa.lt pirmasis pranešė, jog parlamentaras susirgo koronavirusu.

Trečiadienį perpiet parlamentaras P. Gražulis naujienų portalui alfa.lt pripažino, jog persirgo koronavirusu.

„Užpraeitą sekmadienį man pasiūlė, pasidariau COVID–19 testą. Nieko labai nejaučiau, porąkart sukosėjau. Gavau atsakymą ir – teigiamas, atėjo atsakymas izoliuotis“, – portalui alfa.lt sakė P. Gražulis.

Politikas džiaugėsi, jog praktiškai nė nesirgo.

Seime nesirodė nuo penktadienio

Nuo praėjusio penktadienio politikas nesilanko posėdžiuose, telefonu neatsako net frakcijos kolegoms, nepasirodė ir penktadienio proteste.

Frakcijos kolega ir suolo draugas Valdemaras Valkiūnas paprašytas žurnalistų skambina P. Gražuliui. Bet ir jam parlamento pasiekti nesiseka – numeris užimtas.

Nes kodėl P. Gražulis dingo, Seime gandai jau sklando.

„Gandai sklando, kad susirgo Petras kovidu“, – sakė Saulius Skvernelis.

Tokią pačią versiją sako girdėjęs konservatorius Laurynas Kasčiūnas.

„Pirmadienį kavinėje „Submarinas“ užėjau atsiskaityti už vakarienę, ten sėdi toks Petro strateginis partneris. Ir jis manęs klausė, ar tikrai P. Gražuliui koronavirusas“, – LNK sakė Eugenijus Gentvilas.

Petras Gražulis pasirodė Seimo komiteto posėdyje / Stop kadro nuotr.

Jau kurį laiką P. Gražuliui nepavyksta prisiskambinti nei Seimo kolegoms, nei žurnalistams. O Seime nėra ne tik parlamentaro, bet ir jo padėjėjo Naglio Puteikio, su kuriuo ėjo į antivakserių mitingus.

P. Gražulis žadėjo nesiskiepyti net tada, kai Seime buvo ruošiamasi įvesti „gpasą”.

„Nesitestuosiu. Iš Seimo nesitrauksiu, bet tegul jie mane išmeta“, – rugpjūčio 12 dieną LNK sakė P. Gražulis.

Rugpjūčio 30 dieną, kalbinamas laidos „KK2“ skundėsi sunegalavęs, prikimo balsas.

„Persišaldžiau gal, vandens daug gėriau šalto su ledukais“, – galimas priežastis tada vardijo parlamentaras.

P. Gražulio nebuvo matyti ir penktadienį Lietuvos šeimų sąjūdžio rengtame proteste. Nors pavyzdžiui kitas garsus Seimo narys, pasisakantis prieš skiepus, proteste buvo.

P. Gražulis nesirodo ir Seimo posėdžiuose, juose nebuvo nei penktadienį, nei antradienį.

Kur dingęs parlamentaras nežino net ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė–Nielsen. Nors gandų, kad jam gali būti kovidas, politikė sako girdėjusi.

Petras Gražulis pasirodė Seimo komiteto posėdyje / Stop kadro nuotr.

„Jei jis pats norėtų pranešti tokią informaciją, tą ir padarytų. Mes esame turėję ir tokių ir tokių patirčių“, – sakė Seimo vadovė.

Su P. Gražuliu nepavyksta susisiekti ir jo vaiko motinai Birutei Navickaitei. Ji teigė, jog paskutinį kartą su juo kalbėjo prieš 3 savaites, kai parlamentaras lankė vaiką.

„Girdėjau kalbų, kad pas jį yra korona, bet dėl manęs gali kad ir kiekvieną savaitę korona tampyt. Tegul sėdi užsidaręs ir bus ramybė tada“, – LNK sakė B. Navickaitė.

Panašu, kad vienintelė apie P. Gražulio dingimą informacijos turi jo frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė.

„Prisiskambinau, paklausiau. Tai sakė, jog turi būti namuose, bet greitai grįš į posėdį“, – antradienį sakė R. Tamašunienė.

Seimo pirmininkės duomenimis, imunitetą turi virš 110 Seimo narių. Jei P. Gražuliui rimta koronaviruso forma, tai parlamentarai svarsto, ar tai pakeistų jo požiūrį į skiepus.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA