Trupantis tiltas kauniečiams kelia nerimą: rekonstrukciją planuoja po trejų metų | Kas vyksta Kaune

Trupantis tiltas kauniečiams kelia nerimą: rekonstrukciją planuoja po trejų metų

Skaitytojo nuotr.

Arkinis tiltas greitkelyje Kaunas-Vilnius pastatytas dar 1966 metais, tačiau rekonstrukcijos darbų nematė jau daugiau nei 20 metų. Po tiltu ėję žvejai atkreipė dėmesį, jog tiltą laikančios atraminės kolonos gerokai sutrūkę, byra, o po jomis esantis gruntas praplautas vandens. Specialistų teigimu tiltas patenkinamos būklės, bet netolimoje ateityje planuojama ir jo rekonstrukcija.

„Žvejojant pastebėtas neraminantis vaizdas, paplautas gruntas ir sueižėjęs tilto atraminių kolonų betonas, gal galite pasidomėti kada tikrintas šis A1 tiltas per Krunos upę? Nesinorėtų, kad pasikartotų A. Meškinio tilto situacija, kai tilto dalis netikėtai pasėdo žemyn“, – teiravosi kaunietis.

Primename, kad 2009 m. sausio 5 d. dėl didelio eismo intensyvumo ir prastų oro sąlygų įgriuvo vienas iš tiltų – link Vilniaus vedantis tiltas įsmuko apie 20 cm. Dėl lūžusių amortizatorių pasislinko tilto konstrukcijos, įsmuko kelio dalis, jungianti tiltą su prietilčiu. Dėl to ne tik sutriko eismas pagrindiniu šalies greitkelį, bet ir buvo nutrauktas Kauno miesto šilumos tiekimas šia trasa.

Pirmieji viso tilto (abiejų pusių) rekonstrukcijos darbai vykdyti 1997–1998 m. UAB „Ukmergės keliai“ 1997 m. atliko viršutinės dalies remontą: buvo paklota nauja hidroizoliacija, sumontuoti turėkliniai ir šalitilčio blokai, įrengti deformaciniai pjūviai, pakeisti turėklai, paklota nauja asfaltbetonio danga. 1998 m. ši bendrovė atliko tilto atramų ir perdangos konstrukcijų betono remonto bei dažymo darbus.

Situaciją pakomentavo Lietuvos automobilių kelių direkcijos Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus komunikacijų vadybininkas Saulius Jansonas.

„Informuojame, kad magistraliniame kelyje A1 esančio tilto per Krunos upę apžiūra buvo atlikta 2021-08-04. Patikrinimo metu nustatyta, kad tilto būklė yra patenkinama. Šiuo metu papildomai informuota AB „Kelių priežiūra” įvertins kūgių pažaidas ir bus planuojamas jų atstatymas.

Atkreipiame dėmesį, kad šiuo metu jau yra parengtas tilto rekonstravimo projektas, o paties tilto rekonstravimo darbai planuojami 2024 – 2025 m.“, – teigė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA