Į Kauno parduotuvę skubėjo pareigūnai: įprastas apsipirkimas virto smurto protrūkiu | Kas vyksta Kaune

Į Kauno parduotuvę skubėjo pareigūnai: įprastas apsipirkimas virto smurto protrūkiu

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Įprastas apsipirkimas „Iki” parduotuvėje antradienį virto grumtynėmis. Į Taikos prospekte įsikūrusią parduotuvę su apsaugos darbuotoju susikibusios klientės raminti skubėjo net pareigūnai. Savo versijas jau pateikė parduotuvės atstovai ir policija, tačiau konflikte dalyvavusios moters artimieji pasakoja visai kitokią įvykių seką.

Viešojoje erdvėje išplitus nuotraukoms, kuriose užfiksuotas Kauno „Iki” parduotuvėje įsiplieskęs konfliktas įaudrino ne tik internautus, bet ir konflikto dalyvės artimuosius. Šie kaltę verčia „Iki” parduotuvės apsaugos darbuotojui ir teigia, kad „užpuolike” išvadinta moteris iš tiesų buvo užpulta pati.

Kaip informuoja Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, rugsėjo 7 d. apie 17.55 val. Kaune, Taikos prospekte, į prekybos centrą atėjo agresyviai nusiteikusi 1976 metais gimusi moteris, kuri nesiklausė apsaugos darbuotojo reikalavimų ir nepanoro užsidėti nosį bei burną dengiančios kaukės.

Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėjos Odetos Vaitkevičienės, moteris plūdosi necenzūriniais žodžiais, priešinosi ir bandė sužeisti apsaugos darbuotoją. Jai nustatytas 2,13 prom. girtumas.

Netinkamai atliko darbą

Visgi, konflikto dalyvės artimųjų teigimu, nesusipratimas nebūtų įvykęs, jei apsaugos darbuotojas būtų tinkamai įvykdęs savo darbą.

„Jai įėjus į parduotuvę jis paprašė užsidėti kaukę, ji šnekėjo telefonu ir viena ranka pradėjo ieškoti veido kaukės tašėje, bet tuo metu vis tiek pradėjo ją tįst iš parduotuvės. Tai tik patvirtina, kad personalas tikrai nežino, kaip turi atlikti savo pareigas”, – pasakojo konflikto dalyvės artimieji.

Jų teigimu, moteris gyvena Jungtinėje Karalystėje ir kuriam laikui yra grįžusi į Kauną. „Ji negyvena Lietuvoje ir nelabai seka, kas vyksta joje, nežinojo, kad jau prieš įeinant reikia būti su kauke. Ji taikiai įėjo į parduotuvę, o, va po tokio labai jau šauniai paruošto apsaugininko, gavosi Lietuvai didžiulis šou”, – apmaudo neslėpė artimieji.

Jie, panorę apginti konflikte dalyvavusią moterį, patikina, kad su apsauginiu susikibusi lietuvė turi „anglišką kortelę” su įrašu, jog dėl tam tikrų priežasčių moteris negali dėvėti norį ir burną dengiančios kaukės. Visgi suprasdama situaciją, artimųjų teigimu, moteris tikėjosi, kad šios kortelės apsaugos darbuotojas nepriims ir jau ieškojo apsauginės kaukės, kurią būtų netrukus užsidėjusi.

„Anglijoje turi kortelę, kad negali dėvėti kaukės, bet ji tašėje ieškojo kaukės, nes atleidimas yra angliškas. Jai beieškant apsauginis ją traukė lauk”, – situaciją komentavo artimieji ir piktinosi, kad tikros įvykių versijos niekas nesiteiravo pačios konflikto dalyvės.

„Visi pila ant „užpuolikės”, bet niekas jos neklausia kas ir kaip, viešina jos nuotraukas be jos sutikimo. Kaip šitaip įmanoma?”.

Kortelės nematė

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo „Iki” prekybos tinklo Komunikacijos vadovė Vaida Budrienė, susikibimo būta išties stipraus, o duomenų, kad konflikto metu moteris būtų rodžiusi kortelę ar gydytojo išrašą dėl galimybės nedėvėti kaukės, nėra.

„Į parduotuvę įėjo apsauginės veido kaukės neužsidėjusi klientė, pasiūlius kaukę užsidėti, ji apsaugos darbuotoją pradėjo plūsti necenzūriniais žodžiais, pasirodė neblaivi”, – komentavo prekybos tinklo atstovė.

Jos teigimu, parduotuvės apsaugos darbuotojas vienkartinę kaukę siūlė nusipirkti ir pačioje parduotuvėje, ir šalia esančioje vaistinėje, tačiau moteris ir toliau keiksnojo apsauginį.

„Nesutikus nusipirkti kaukės, apsaugos darbuotojai bandė išprašyti moterį iš salės, bet einat link lauko durų ji iš kojos bei rankų pradėjo smūgiuoti apsaugos darbuotojui, tada stvėrė už plaukų ir tampė”, – įvykių seką pasakojo V. Budrienė. Ir pridūrė, kad visi šie vaizdai užfiksuoti stebėjimų kamerų. „Duomenų apie rodytą kortelę nežinome, aiškinsis pareigūnai”.

Kaip teigė parduotuvės atstovė ir konflikto dalyvės artimieji, tiek apsaugos darbuotojas, tiek konfliktavusi moteris skundžiasi veido nubrozdinimais. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 straipsnį – Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas.

Remiantis Baudžiamuoju kodeksu, tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė žmogui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

„Iki” prekybos tinklo Komunikacijos vadovės teigimu, tai pirmas tos atvejis ne tik Kaune, tačiau ir visoje Lietuvoje, kuomet klientas imasi agresyvių veiksmų dėl kaukės dėvėjimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA