Nuo pirmadienio į didžiuosius prekybos centrus pateks ne visi | Kas vyksta Kaune

Nuo pirmadienio į didžiuosius prekybos centrus pateks ne visi

delfi.lt / Ernestas Naprys 2021/09/08 20:56
Asociatyvi /R. Tenio nuotr.

Trečiadienį susitikime su Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai sutarė, kad galimybių pasų patikros dideliuose prekybos centruose nuo pirmadienio vyks jau prie pagrindinių įėjimų, o ne prie atskirų parduotuvių, informavo Lietuvos prekybos įmonių asociacijos direktorė Rūta Vainienė. Prekybininkai artimiausiu metu laukia ir naujų operacijų vadovo Arūno Dulkio nurodymų, kuriuos turės įgyvendinti iki pirmadienio.

Prekybininkams Sveikatos apsaugos ministerija ruošia naujus reikalavimus, likus paskutinėms darbo dienoms iki rugsėjo 13-osios, kuomet įsigalios apribojimai aptarnauti klientus, neturinčius galimybių paso ar prilygstančio dokumento.

„Galutiniai sprendimai, matyt, bus aiškūs tik rytoj, nes ministerija apsiėmė paieškoti teisinių formuluočių. Ten yra keli principiniai klausimai. Pats aiškiausias – kad galimybių paso ar jį atitinkančio dokumento patikra turi būti vykdoma prie prekybos centro įėjimo į prekybos centrą, o ne prie įėjimo į kiekvieną parduotuvę. Čia turbūt yra esminis ir vienodas visų mūsų matymas“, – kalba R. Vainienė.

Anot jos, tai leis nesipainioti prekybos centruose nesimaišyti skirtingų klientų srautams – kaukės prekybos centruose taptų tik rekomenduojamomis, prekybos centras virstų saugesne vieta, kur galima naudotis prekybos ar kitomis paslaugomis paskiepytiems, turintiems imunitetą COVID-19 ligai ar neigiamą testą asmenims, ar vaikams iki 16 metų.

Sveikatos apsaugos ministerija ruošia naujus operacijų vadovo Arūno Dulkio sprendimus, kurie įsigaliotų nuo pirmadienio.

„Kaukės rekomenduojamos Skandinavišku stikliumi. Jos bus labai rekomenduojamos – apeliacija į atsakingą pirkėją. Nors tai, kas dabar privaloma, tampa rekomendacija, tokia rekomendacija bus intensyviai transliuojama“, – sako R. Vainienė.

Dar vienas neišspręstas klausimas – kaip reikėtų elgtis itin mažose parduotuvėse, kurios dažnai turi tik vieną darbuotoją-kasininką, ar galima galimybių pasus tikrinti ne prie įėjimo, o prie kasų.

„Čia dar reikalingas papildomas susitikimas siauresniame rate, kad rastume sprendimą. Noras tikrinti prie įėjimo yra sunkiai įgyvendinimas tose parduotuvėse, kur yra tik vienas pardavėjas, kasa, kurios negalima palikti, yra mažai pirkėjų, ir ne taip yra formuoluojama nutarime. Mes papildomai ties tuo klausimu dirbame, yra mini darbo grupė, ji prisės ir paieškos sprendinių“, – viliasi R. Vainienė ir pridūrė, kad dar yra klausimų, susijusių su vaistinėmis.

Iki naujų ir būsimų reikalavimų įsigaliojimo likus dviem darbo dienoms, R. Vainienė tikina prašiusi įsigaliojimą atidėti bent savaitei.

„Bet matyt kaip tam studentui – visada vienos nakties bus per mažai. Jeigu ryt jau bus paruoštas operacijų vadovo įsakymas, dar liks penktadienis pasiruošti. Prekybininkai dirba savaitgaliais, tai matyt ir tam skirs savo laiką“, – kalbėjo R. Vainienė.

Kol kas prekybininkai, anot jos, negalvoja, kaip nauji ribojimai paveiks pajamas – siekiama vienodų konkurencinių sąlygų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA