Netoli Garliavos užsidegė viešbutis: evakuoti žmonės, du iššoko pro langą | Kas vyksta Kaune

Netoli Garliavos užsidegė viešbutis: evakuoti žmonės, du iššoko pro langą papildyta

DELFI, Kas vyksta Kaune, BNS 2021/09/08 09:03
Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Trečiadienio paryčiais netoli Garliavos esančiame viešbutyje, kilo didelis gaisras. Gelbėdamiesi du gyventojai iš jo šoko pro langą.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba pranešimą apie įvykį gavo 4.52 val. ryto. Pirminiais duomenimis liepsnojo Garliavos apylinkių seniūnijoje, Pagirių kaime, esantis „Rivjera” viešbutis.

Pirmame pastato aukšte patalpos priklauso baldų gamybos įmonei, darbininkai gyveno antrame aukšte, viešbučio patalpose. Viso ugniagesiai evakavo 20 žmonių, 12 iš jų – atvykę iš Ukrainos ir Baltarusijos.

Du žmonės, dar iki atvykstant ugniagesiams, gelbėdamiesi iššoko pro antro aukšto langą. Vienas jų susižalojo krisdamas, antras buvo stipriai apsinuodijęs dūmais.

Evakavus visus žmones paaiškėjo, kad dar dviem gyventojams dėl apsinuodijimo dūmais reikia medikų pagalbos.

Lauke ugniagesiai pastebėjo pjuvenų plokštes, kurios buvo apdegusios. Apdegė ir išorinė pastato siena.

Dėl ko kilo gaisras, vyks aiškintis tyrėjai.

Papildyta 10.28 val.

Ugniagesių duomenimis nelaimės metu išdegė rūsio patalpa, aprūko pirmame aukšte virtuvė, aprūko antro aukšto visi kambariai.

05.08 val. ryto ištraukiamosiomis kopėčiomis iš pastato išgelbėti 3 žmonės. Į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninę Kauno klinikas išvežti 2 žmonės: 1995 metais gimęs vyras, iššokęs iš antro aukšto, apsinuodijęs dūmais bei patyręs peties traumą, ir 1995 metais gimęs vyras, pasijautęs blogai, tačiau be akivaizdžių sužalojimų.

Vanduo į gaisravietę buvo vežiojamas iš gaisrinio hidranto, esančio už 3 km. Pastate yra priešgaisrinė signalizacija, tačiau nepajungta, autonominiai dūmų detektoriai tik antrame aukšte.

Papildyta 10.48 val.

„Kai atvyko ugniagesiai, degimas buvo gana lokalus, gaisras nebuvo labai išplitęs – degė 12 kv. m patalpa rūsyje ir pirmojo aukšto laiptinė virš jo, tačiau dūmai per ją labai greitai sklido į antrąjį aukštą, kur gyveno žmonės, – BNS sakė Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pajėgų valdymo skyriaus specialistas Evaldas Korsakas. – Todėl iš pradžių visos pajėgos buvo mestos ne gaisrui gesinti, o viešbučio gyventojams evakuoti. Gaisras buvo likviduotas 6 val. Nuo karščio skilo laiptinės langai, išsilydė plastikas.“

Gaisrą gesino 14 ugniagesių gelbėtojų iš Kauno PGV 1-osios komandos, Garliavos komandos ir Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos Poderiškių ugniagesių komandos, suvažiavę su keturiomis gaisrinėmis autocisternomis ir automobilinėmis kopėčiomis, gaisro vietoje budėjo trys greitosios medicinos pagalbos ekipažai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA