Misija „įveik Kauno pilies žiedą“: 100 metrų nuvažiuoja per 11 minučių | Kas vyksta Kaune

Misija „įveik Kauno pilies žiedą“: 100 metrų nuvažiuoja per 11 minučių

Rugsėjo 1-osios kantriai laukė daugelis Kauno vairuotojų su lūkesčiu, jog kelionės į darbus ar namus taps paprastesnės, nes pagaliau bus atvertas Kauno pilies žiedas. Deja, daugeliui teko nusivilti, nes užsitęsę darbai pakoregavo šias svajas ir nors eismas vienoje pagrindinių miesto transporto arterijų atnaujintas, tačiau gretimose gatvėse vis dar verda darbai.

Kauniečiai jau pirmąją eismo atnaujinimo dieną strigo spūstyse, kai kuriems pilies žiede esą teko pratūnoti net valandą ar ilgiau.

Nuo pat atverto P. Vileišio tilto vairuotojus pasitinka viešojo transporto eilė, kad sutaupytų brangaus laiko, keleivius vairuotojai paleidžia dar nepasiekę stotelės. Eismas Kauno pilies žiedu juda lėtai dėl Šauklių ir Šv. Gertrūdos gatvėse atliekamo remonto, kuris nusikėlė keliomis savaitėmis dėl laiku nesuderintų darbų su archeologais.

Daug iššūkių kyla ir atvažiuojantiems Jonavos gatve nuo Kauno pilies, čia norintys pravažiuoti ant P. Vileišio tilto arba tęsti kelionę Jonavos gatve turi prasibrauti pro viešojo transporto virtinę pirmoje juostoje ir dar kelias eismo juostas, kuriose automobiliai vos velkasi, o vietos įsiterpti nelieka.

Vairuotojai atkreipia dėmesį, jog spūstys šioje miesto dalyje menkai mažėja ir vėlų vakarą. Apie 22 valandą iš Karaliaus Mindaugo prospekto važiavusią kaunietę nustebino, kad tokiu metu kamštis nusidriekęs kone per visą Birštono gatvę.

Spūstis Birštono g. / Skaitytojos nuotr.

Anot kaunietės, Birštono gatvę pavyko įveikti per daugiau nei 15 minučių, nes ties Šv. Gertrūdos gatve siaurėja važiuojamoji dalis. Link Kauno pilies žiedo net nesukusi vairuotoja nusprendė važiuoti aplink, pro Varnių tiltą.

Ne rožėmis klotas ir pėsčiųjų kelias centrinėmis Kauno gatvėmis, tiksliau, daug kur jis nepaklotas visai. Kauniečiams tenka naviguoti išjungtų šviesoforų ir išraustų šaligatvių raizgalynėje, kaip jiems sekasi, galite peržiūrėti „Kas vyksta Kaune“ vaizdo įraše.

Savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare nurodė, kad pirmomis dienomis po pilies žiedo atidarymo viešasis transportas nuo suplanuotų grafikų vėlavo apie 20 minučių.

„Apskritai rugsėjį dėl išaugusio transporto srauto miesto gatvėse vyrauja chaotiškas eismas, tačiau kasdien karščiausiuose taškuose situaciją stebi Eismo valdymo centro specialistai. Esant būtinybei, gali būti reguliuojamas šviesoforų signalų laikas. Paprastai po kelių savaičių automobilių srautai pasiskirsto gyventojams atradus alternatyvius maršrutus. O kad chaoso ir spūsčių keliuose būtų mažiau, visų eismo dalyvių prašome stebėti ženklus ir laikytis taisyklių“, – sakė M. Matusevičius.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis pridėjo, kad Kauno pilies žiedinėje sankryžoje liko sudėti šaligatvius, o Šv. Gertrūdos gatvėje – užbaigti važiuojamosios dalies įrengimą ir lygiagrečiai atnaujinti takus.

„Visus darbus tikimasi užbaigti kaip įmanoma greičiau“, – teigė A. Pakalniškis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA