Policija nustatė galimybių paso byloje ieškomus jaunuolius: įtariamaisiais jų vadinti negalima | Kas vyksta Kaune

Policija nustatė galimybių paso byloje ieškomus jaunuolius: įtariamaisiais jų vadinti negalima

BNS 2021/09/03 17:25
Padirbtas Galimybių pasas / Stop kadro nuotr.

Pagal viešai paskelbtas nuotraukas tyrime dėl galimybių paso klastojimo Kauno apskrities policija nustatė asmenų tapatybes. Tiesa, komisariato atstovai teigia, kad įtarimai jaunuoliams nepareikšti.

„Šioje byloje įtarimai niekam nepareikšti, jų negalima vadinti įtariamaisiais“, – BNS sakė Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Policija penktadienį informavo, kad asmenys, turėję tyrimui informacijos, yra nustatyti. Kaip skelbta, po aplinkybių patikslinimo Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimybių paso klastojimo.

Tyrimas pradėtas po žiniasklaidoje paskelbtos informacijos apie galimą prekybą suklastotais galimybių pasais, trečiadienį panešė policija.

Apie galima klastojamus galimybių pasus pirmasis pranešė „Kas vyksta Kaune“. Portalo komanda bandė patekti net į penkis Kauno naktinius barus, kurie klientus aptarnauja tik su galimybių pasais, nors tokio dokumento nebuvo pasiėmęs nė vienas komandos narys.

Prie populiaraus Kauno kokteilių baro „Bardakas“ Laisvės alėjoje suklastotą galimybių pasą pasiūlyta įsigyti už 40 eurų. „Kas vyksta Kaune“ operatorių su kolega netoli „Bardako“ pasitiko du vyrai, jie aiškino, kad į barą su padirbtu dokumentu esą galima patekti be problemų.

Anot vyrų, galimybių pasą galima padirbti vos per 10 minučių. Vaizdo įrašą, kaip Laisvės alėjoje pardavinėjami galimybių pasai, galite peržiūrėti čia.

Apie tokius ir panašius atvejus, kuomet kviečiama įsigyti falsifikuotus galimybių pasus, policija prašo nedelsiant ją informuoti.

Galimybių pasas – tai asmeniui nemokamai suteikiamas QR kodas, kurį gauna žmonės, pasiskiepiję nuo koronaviruso, persirgę COVID-19 arba gavę neigiamą COVID-19 testo rezultatą. Galimybių pasas yra susietas su e-sveikata sistema.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA